Final de proiect caritabil organizat de Rotary Club Deva Castrum

Ieri, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva au fost marcate prin stikere personalizate, obiectele achiziţionate din fondurile strânse în urma acţiunilor caritabile realizate de Rotary Club Deva Castrum.

Un exemplu că se poate
Programul de sprijinire a ramurii spitaliceşti a inclus un bal caritabil de colectare de fonduri, ce a avut loc în luna noiembrie 2016, un concert caritabil de Crăciun (decembrie 2016) şi un al doilea bal caritabil, organizat în iunie anul acesta, care l-a avut ca oaspete pe cunoscutul interpret Cezar Ouatu.
„Din donaţiile strânse în cadrul acţiunilor pe care le-am organizat în acest scop s-au achiziţionat un monitor M 60 cu accesorii incluse şi 10 frigidere de care beneficiază pacienţii şi însoţitorii pe perioada internării. Mandatul meu de preşedinte al Rotary Club Deva Castrum s-a încheiat în iulie 2017, dar astfel de proiecte destinate comunităţii vor continua. Ne bucurăm că putem fi un sprijin activ şi aş vrea să le mulţumesc tuturor membrilor clubului pentru implicare“, a afirmat Iulius Firczak (foto mic), preşedinte fondator al Clubului Rotary Deva Castrum şi totodată, preşedintele Uniunii Culturale a Rutenilor din România, minoritate naţională pe care o reprezintă ca deputat în Parlamentul României.
Din vară, ştafeta la conducerea Rotary Club Deva Castrum a fost preluată de Robert Szolosi (foto mare în mijloc), care are sarcina de a duce la îndeplinire noi acţiuni de întrajutorare „Ne vom concentra tot pe domeniul medical. Următorul nostru proiect ţine de sprijinirea Secţiei de Pneumologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, situaţia de aici fiind una delicată. Ne dorim să reuşim să strângem cât mai multe fonduri şi să fim astfel de cât mai mare ajutor. În acest context, vom organiza un bal caritabil în data de 24 noiembrie, la sala de evenimente Bliss“, a declarat noul preşedinte al Rotary Club Deva Castrum. Potrivit acestuia, participarea se va face, la fel ca şi în cazul ediţiilor precedente, pe bază de invitaţii ce vor fi lansate de organizatori, iar costul uneia este de 200 de lei.

Semnal de alarmă pentru autorităţi
„Un club format din 20 de persoane care donează timp, efort şi bani pentru comunitate nu are cum să acopere în întregime nevoile unei instituţii cum este Pediatria. Nevoile sunt cu mult mai mari, sunt dinamice, tehnologiile schimbându-se de la an la an. Ne-am dori însă ca aceste evenimente să constituie adevărate semnale pentru instituţii ale statului, care ar trebui să depună eforturi cel puţin ca acestea, pentru a sprijini spitalul, care este unul judeţean, nedeservind doar Deva. Dumnealor, reprezentanţi ai statului, ştiu despre aceste evenimente, dar am vrea să şi contribuie pentru materializarea lor”, a afirmat dr. Mihaela Paul (foto mare în dreapta), şeful Secţiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă. (M.Şerban)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Exponatul lunii la muzeul din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR) aduce în atenţia publicului interesat, în cadrul acţiunii „Exponatul lunii”, o piesă ce...

Curat-murdar şi liberalo-mitingist: Cine a plătit fâs-ul electoral PNL de la Deva?

Ieri, 2 noiembrie, PNL a făcut mare miting la Deva. Partidul lui Orban s-a lăudat iniţial că adună 3.000 de...

Bulina neagră, 3.11.2017

Daniel Vişan, directorul executiv al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Petroşani Pentru că a venit cu o propunere prin

Închide