Final de an cu bucurii şi satisfacţii la Băiţa

10 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea administrativă a comunei Băiţa pregăteşte mai multe acţiuni specifice sărbătorilor de iarnă. De la vestitele colinde şi până la focurile de artificii, nimic nu pare să lipsească în acest an.

„O să oferim cadouri de Crăciun, fiind deja pregătite vreo 210, pentru copiii până în 14 ani. Acest lucru se va întâmpla în cadrul serbărilor şcolare, unităţi de învăţământ preşcolar şi şcolar funcţionând în satele Hărţăgani şi Băiţa. Demersul nostru are la bază bugetul local, dar pe de altă parte, de la Crucea Roşie, sponsori şi din contribuţiile angajaţilor primăriei se vor mai da încă cel puţin 20 de daruri celor cu care soarta a fost nedreaptă. Este un gest pentru care doresc să le mulţumesc. E absolut impresionant cum se unesc oamenii atunci când vor să facă o faptă bună. În postul Marelui Praznic, orice sprijin capătă o conotaţie creştină”, a arătat Damian Diniş (foto sus), primarul comunei Băiţa, care îşi mai anunţă comunitatea că în data de 16 decembrie, cu începere de la ora 18:00, la căminul cultural din Hărţăgani va avea loc spectacolul de colinde Asta-i casa cea frumoasă!, organizat de Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, Primăria şi Consiliul Local Băiţa.
Evenimentul îi va avea ca invitaţi pe îndrăgiţii solişti de muzică populară Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Valentin Crainic, Bogdan Toma, Eugen Mihăilă, Elena Evsei, Viorica Brânduşan, Mariana Suciu, Mihai Petreuş, Eugen Pistol, Lavinia Zselnyan, Lia Ciobanu, Iulia Rus, Denisa Mureşan şi Petruţa Tihulcă. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist Drăgan Muntean (dirijor prof. George Câlţea).
“Cea mai importantă sărbătoare a iernii, Crăciunul, aduce cu ea un obicei extraordinar de frumos şi solemn – colindul. Vă aşteptăm să ne identificăm cu Praznicul Naşterii Domnului într-un mod tradiţional românesc”, a fost invitaţia lansată de Ciprian Roman (foto jos), managerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara.
Mai apoi, de Revelion, pasionaţii de focuri de artificii sunt îndemnaţi să închine un pahar de şampanie şi să mănânce o felie de cozonac în plin centru, urându-şi mult bine pentru anul care vine. ,,Dacă ar fi să fac o trecere în revistă, fără nici o ezitare aş putea afirma că 2019 a fost unul dintre cei mai buni ani de care am avut parte de când sunt primar. A reunit multe investiţii, nu doar valoroase din punct de vedere financiar, ci mai ales importante pentru dezvoltarea locală. Fondurile europene nerambursabile ne-au fost cel mai bun aliat, programele guvernamentale, la fel, iar în 2020 vom continua ce avem în implementare, până vom finaliza. În paralel, este clar că nu rămânem în urmă cu accesarea de noi proiecte investiţionale”, a încheiat primarul comunei Băiţa.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aqualand Deva funcţionează de sărbători

Salariaţii de la stat, dar şi din mediul privat, se vor bucura de câteva zile libere, cu ocazia sărbătorilor de...

Concert de colinde la biserica “Immaculata”

În data de 12 decembrie, de la ora 18.00, la Biserica Greco-Catolică “Immaculata” din Deva va avea loc tradiţionalul concert...

Haine şi jucării contrafăcute

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii economice din cadrul IPJ Hunedoara au derulat o acţiune ce a vizat respectarea legii cu...

Închide