Filer, Uscatu şi Cupeţiu rămân în arest

Cristina Ghenea

Afaceriştii din municipiul Hunedoara, arestaţi pentru evaziune fiscală şi delapidare, au mai primit 30 de zile de arest. Procurorii au cerut instanţei prelungirea măsurii preventive, în cazul lui Adrian Filer, Florin Uscatu şi Dorin Cupeţiu, iar magistraţii au fost de acord.
Primele 29 de zile de arest preventiv ale afaceriştilor hunedoreni sunt pe cale să expire, însă procurorii DIICOT consideră că ancheta trebuie să se deruleze cu suspecţii aflaţi, în continuare, în spatele gratiilor. Astfel, aceştia au cerut Tribunalului Alba prelungirea măsurii preventive, iar solicitarea a fost admisă, la sfârşitul săptămânii trecute, cu drept de recurs în 24 de ore de la comunicare. Procurorul de caz, Ioan Mureşan, de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Alba Iulia, a declarat, zilele trecute, că ancheta continuă în dosarul hunedorenilor prinşi că au derulat afaceri necurate cu produse laminate, iar pentru recuperarea prejudiciului, s-a pus sechestru pe mai multe bunuri ale celor trei suspecţi.

Singurii arestaţi în acest dosar
Cele trei persoane arestate în acest dosar – Florin Uscatu, Adrian Filer şi Dorin Cupeţiu – sunt cunoscute în municipiul de pe Cerna ca fiind persoane influente, cu afaceri mai mult sau mai puţin „curate”. În prezent, toţi trei se află în arestul IPJ Alba.
Florin Gheorghe Uscatu – acţionar majoritar al firmei ISON Grup SRL şi al altor firme profilate pe recuperarea fierului vechi, dar şi fost finanţator al echipei de fotbal Corvinul 2005, Adrian Filer – fost adjunct al şefului Poliţiei Hunedoara şi actual administrator al ISON Grup SRL, precum şi omul de afaceri Dorin Eugen Cupeţiu au fost ridicaţi la începutul acestei luni, alături de alte opt persoane din municipiul Hunedoara, pentru a fi audiaţi de procurorii DIICOT. Aceştia sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care prejudiciul a fost estimat la 1,8 milioane de euro. Dintre cele 11 persoane audiate, Uscatu, Filer şi Cupeţiu au fost singurii reţinuţi şi arestaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare