Comunitate

Festivalul „Toamna Muzicală” la Deva

Adriana Clej

La finele acestei săptămâni, de vineri până duminică, la Deva se va desfăşura Festivalul ”Toamna Muzicală”. Organizatorii, Primăria municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” invită cetăţenii la spectacolele care vor avea loc în cele trei zile.
Festivalul va debuta vineri, de la ora 19.00, în sala mică a Centrului Cultural ”Drăgan Muntean”, în ritmuri de bossa-nova, cu Duo Gabriela Costa – Alex Man. Criticul muzical Florian Lungu va vorbi despre geneza acestui fenomen muzical periplanetar, de la Rio de Janeiro.
Sâmbătă, tot de la ora 19.00, melomanii sunt aşteptaţi tot în sala mică a centrului cultural, dar de această dată la un regal de muzică clasică. Arii din opere, canzonette, valsuri şi tangouri celebre vor răsuna acolo, în interpretarea sopranei Georgeta Plută şi a muzicienilor Laura Roman, la vioară, şi Marko Ristic, din Serbia, la acordeon. ”Toamna Muzicală” se încheie duminică, 1 octombrie, când sărbătorim Ziua Internaţională a Muzicii şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. De ziua lor, devenii de vârsta a treia sunt invitaţi în Piaţa Victoriei, la ora 19.00, la un concert extraordinar susţinut de naistul Nicolae Voiculeţ.
Intrarea la evenimentele din cadrul festivalului este liberă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura