Festivalul Oamenilor de Zăpadă

12 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

02 OAMENI DE ZAPADA STRAJA (1)Maximilian Gânju

Festivalul Oamenilor de Zăpadă  a devenit deja o tradiţie în Staţiunea Straja din Lupeni, iar în acest weekend, sunt aşteptaţi mii de turişti să admire creaţiile celor care se înscriu în competiţie. Toată lumea va primi un premiu, măcar pentru efort.
Concursul are loc mâine, iar organizatorii se aşteaptă la zeci de concurenţi şi mii de turişti care vor urca în Straja pentru schi. Pârtiile sunt în condiţii excelente, se anunţă ninsori, astfel că sunt toate premisele pentru o minivacanţă reuşită. Festivalul a pornit ca o încercare de a se realiza cel mai mare om de zăpadă din lume, ceea ce s-a şi întâmplat la prima ediţie. Numai că, recordul mondial nu a fost omologat, pentru că organizatorii nu au urmărit acest lucru şi la faţa locului n-a ajuns nici un reprezentant de la Guinness Book.
Festivalul a prins, iar de atunci sunt turişti care vin special la Straja pentru a-şi arăta creativitatea. În anii trecuţi, Festivalul Oamenilor de Zăpadă a adunat aproape 100 de exponate la care au lucrat ore în şir mai bine de 300 de turişti. Mexicani, autoturisme în mărime naturală numai bune de „dat” cheie, pitici ori animale sălbatice au fost exponate care au atras privirile turiştilor şi ale juriului. Toţi concurenţii au fost premiaţi. Sunt mulţi copii care au participat şi ar fi fost dezamăgiţi dacă li s-ar fi spus că omul lor de zăpadă, la care au pus atâta suflet, nu este cel mai frumos.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Amenzi usturătoare pentru cei care au făcut turism electoral la Referendum. Dacă nu plătesc, merg la puşcărie!

Primul lot de votanţi care au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de fraudă la votul de la Referendumul de...

Bulina neagră, 13.02.2015

Lorincz Szell, directorul DJTS Hunedoara Pentru că a trecut deja aproape o lună de la publicarea clasamentelor celor mai buni...

Bulina albă, 13.02.2015

Robert Lupu, antrenor-jucător la Autobergamo Deva Pentru că echipa pe care o pregăteşte şi în care evoluează cu succes şi-a...

Închide