După 15 ani de la dispariţia unei femei, procurorii suspectează o crimă

12 februarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Maximilian Gânju03 crima

Mai multe echipe de criminalişti au efectuat verificări în Valea Jiului, într-un spaţiu de pe platforma industrială a Preparaţiei de Cărbune Coroieşti. Anchetatorii fac verificări în cazul unei femei dispărute în urmă cu 15 ani, despre care există suspiciuni că a fost omorâtă.
Dosarul a fost redeschis
Crimă, accident sau sinucidere sunt cele trei piste luate în calcul iniţial de anchetatori, într-un dosar de dispariţie înregistrat în anul 2000 şi redeschis acum. Lucrurile s-au schimbat între timp şi, pe baza probelor adunate, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au indicii temeinice care să-i facă să suspecteze o crimă. De altfel, purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Mirela Negruţiu, a confirmat că se fac cercetări într-un dosar de omor, fără a putea da publicităţii amănunte, dat fiind faptul că ar periclita ancheta. Tot procurorul Negruţiu a mai declarat că dosarul este instrumentat de procurori hunedoreni şi la acţiune au luat parte poliţişti din IPJ Hunedoara, dar şi din alte judeţe.
Percheziţii si săpături în garaj
Potrivit localnicilor din zona preparaţiei, în urmă cu circa 15 ani, o femeie în vârstă de 52 de ani, angajată a preparaţiei de cărbune, n-a mai fost văzută după ce şi-a terminat serviciul şi a ieşit pe poarta unităţii. La acea vreme, în lipsa cadavrului, a fost înregistrată doar dispariţia. Acum, procurorii au redeschis cazul şi au percheziţionat ieri, un garaj aflat în zona Preparaţiei de Cărbune din Vulcan. Anchetatorii au săpat în garaj, existând suspiciunea că ar putea fi îngropate fragmente din cadavrul persoanei dispărute.
Crimă din pasiune, accident sau pistă falsă?
Un angajat al Preparatiei de Cărbune din Vulcan este suspect într-un dosar de omor, caz înregistrat de procurorii hunedoreni in anul 2012. Femeia de 52 de ani, din municipiul Vulcan, a dispărut în luna iunie 2000. A ieşit de la muncă, dar după ce a părăsit poarta preparaţiei, n-a mai fost văzută. Sursele noastre spun că dispăruta ar fi avut un amant, maistru la preparaţie, iar acesta ar fi ucis-o, fiind foarte gelos, dar şi pentru că femeia i-a spus ca trebuie să pună capăt aventurii. Bărbatul respectiv ar fi principalul suspect în cazul acesta de omor, iar anchetatorii aveau bănuiala că victima ar fi fost îngropată într-un garaj de lângă preparaţie. Pe lista celor care ar fi avut motiv s-o ucidă s-ar fi aflat, la un moment dat, şi soţul femeii, dar suspiciunile în cazul lui au fost demontate. Anchetatorii sunt zgârciţi în a oferi informaţii, dar sursele noastre spun că sunt mai mulţi martori ale căror relatări constituie probe indirecte, dar solide pentru acuzare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festivalul Oamenilor de Zăpadă

Festivalul Oamenilor de Zăpadă a devenit deja o tradiţie în Staţiunea Straja din Lupeni, iar în acest weekend, sunt aşteptaţi...

Amenzi usturătoare pentru cei care au făcut turism electoral la Referendum. Dacă nu plătesc, merg la puşcărie!

Primul lot de votanţi care au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de fraudă la votul de la Referendumul de...

Bulina neagră, 13.02.2015

Lorincz Szell, directorul DJTS Hunedoara Pentru că a trecut deja aproape o lună de la publicarea clasamentelor celor mai buni...

Închide