Festivalul-concurs “Stelele Cetăţii” şi-a desemnat câştigătorii

S-a încheiat cea de a XXX-a ediţie, jubiliară, a Festivalului- Concurs “Stelele Cetăţii”, desfăşurată la Deva. La această ediţie, în finală, au urcat pe scena Centrului Cultural „Drăgan Muntean” 21 de concurenţi, din mai multe localităţi ale ţării, din judeţul nostru,

dar şi doi din străinătate, mai exact din Republica Moldova şi din Serbia. Din cele două piese pe care participanţii le-au interpretat una a trebuit să fie din repertoriul românesc. Valoarea totală a premiilor acordate s-a ridicat la 1000 de euro.

În final, juriul concursului, format din compozitori, muzicologi, interpreţi şi personalităţi ale vieţii muzicale şi condus de compozitorul Viorel Gavrilă, l-a declarat pe Vladimir Cioban, din Chişinău, Republica Moldova, câştigătorul Trofeului Festivalului.  De asemenea, s-au mai acordat alte cinci premii, după cum urmează: Premiul I: Elena Rodica Tudor, din Prahova, Premiul II: Alexandra Albu, din Orăştie şi Blanca Marica, din Lupeni,  Premiul special al juriului: Alexandra Bărăceanu, din Deva, Premiul III: Andrada Igna, din Geoagiu şi Gabriel Cîndea, din Orăştie, Premiul de popularitate: Daniel Barbu, din Serbia.

“Majoritatea tinerilor prezenţi la această ediţie jubiliară a festivalului nostru au dovedit talent interpretativ, dar şi faptul că au voci foarte bune. Iar acest lucru nu a făcut altceva decât să menţină ridicat nivelul acestui tradiţional festival-concurs de muzică uşoară din Deva”, a declarat Vali Ileş, directorul festivalului . (Mircea Crivăţ)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare