Fermierii din Ţara Haţegului au apă pentru irigaţii

8 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

           Pentru prima dată, amenajarea de irigaţii Ostrov-Clopotiva a fost reabilitată! Lucrările de întreţinere şi reparaţii au fost finalizate recent, această lucrare de îmbunătăţiri funciare fiind una dintre cele mai importante în judeţul Hunedoara.
„În cadrul acestui proiect, realizat de Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare- filiala Hunedoara, au fost executate lucrări de reparaţii la podeţe, noduri de distribuţie, stabilizatoare de nivel, peree şi la priza de apă. De asemenea, a fost înlăturată vegetaţia şi au fost decolmatate canalele. Apa este asigurată de ANIF, la un nivel optim şi va fi folosită pentru irigaţii de către toţi fermierii din zonă, a precizat Ancuţa Suciu (medalion), directorul ANIF- Filiala Hunedoara.
Cu acest prilej, pe teritoriul amenajărilor Ostrov-Clopotiva s-a înfiinţat Organizaţia Utilizatorilor de apă pentru irigaţii „Ţara Haţegului” cu care s-a semnat protocolul de predare a infrastructurii secundare de irigaţii, astfel încât această organizaţie să poată accesa fonduri europene pe măsura 4.3. De altfel, Organizaţia Utilizatorilor de apă pentru irigaţii „Ţara Haţegului” a şi preluat în administrare infrastructura secundară de irigaţii.
De asemenea, şi pe teritoriul amenajării de irigaţii cu pompare Geoagiu, în suprafaţă de 415 ha, s-a înfiinţat Organizaţia Utilizatorilor de apă pentru Irigaţii „GERMISARA”, cu care s-a semnat protocolul de predare a infrastructurii secundare de irigaţii.
„Pentru anul 2019, în vederea extinderii părţilor de amenajări pentru care să se aloce fonduri pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii, unitatea noastră a depus documentaţii pentru amenajarea de desecare Bretea- Vâlcele- Băţălar , în suprafaţă de 1.438 ha, desecarea Brad-Vaţa, de aproximativ 400 ha, din cele 1.185 ha avute în evidenţă, lucrări prevăzute să se efectueze până la finele acestui an. În ce priveşte programul de investiţii pentru anul 2020, vom continua cu reabilitarea amenajării de desecare Brad- Vaţa şi cu noi investiţii în amenajarea Ostrov -Clopotiva ce constau în construcţia de podeţe noi şi impermeabilizarea cu beton a canalelor principale”, a arătat directorul ANIF- Filiala Hunedoara. (M. Crivăţ)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Manifestările de la Ţebea au fost dominate de social-democraţi.Premierul Viorica Dăncilă, ovaţionată de mulţime

Peste 5.000 de persoane au participat ieri la sărbătoarea tradiţională a moţilor. Evenimentul s-a desfăşurat sub semnul testamentului lăsat nouă...

Toteşti: nevoi mari şi rectificare bugetară mică

Se pare că nu prea au contat multe argumente în ce priveşte stabilirea coeficienţilor în cazul rectificării bugetare aplicată recent.

Specialişti de la DAJ Hunedoara, în Consiliul de Administraţie al liceului agricol din Geoagiu

Începând cu acest an, din Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Agricol „Alexandru Borza“ din Geoagiu fac parte şi doi...

Închide