Fenomenul de scădere al valorii imobiliarelor și diferențele față de anul trecut

18 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

De două luni, prețurile caselor și apartamentelor au înregistrat scăderi remarcabile, fapt notabil având în vedere creșterile lor semnificative din ultimii ani.

La nivel național, media înregistrărilor este de 0.4%, dar, în Capitală, imobiliarele recent construite au devenit cu până la 3% mai ieftine. Agenția Flatfy.ro oferă informații despre diverse oferte referitoare la achiziția unei noi locuințe pentru a le fi mai ușor doritorilor de apartamente să-și găseasca locuința potrivită într-un timp cât mai scurt posibil.

Micșorarea prețurilor, conform economiștilor, are la bază condiționarea din punct de vedere al creditelor noi, creșterea valutei euro și presiunea exercitată asupra dobânzilor.

În luna mai, în întreaga țară, specialiștii au confirmat minimizarea prețurilor cu aproximativ 0.4%.În legătură cu situația din București, proprietarii au redus din prețul apartamentelor cu 2%, iar în cazul imobiliarelor noi, reducerile au ajuns până la 3,4%. În Constanța, s-au înregistrat scăderi de doar 1%.

În urma analizei efectuate de Daniel Crainic, s-a ajuns la concluzia că fenomenul a fost o necesitate provocată de diminuarea numărului de potențiali cumpărători direct proporțional cu creșterea cursului valutar. Mai mult, un alt potențial factor ar fi discuțiile politice și sociale. Se pare ca dezvoltatorii au reacționat mai bine în comparație cu vânzătorii acestui fenomen.

În acest an, în România, numărul cererilor de apartament a scăzut de la lună la lună. Astfel, Banca Națională Română a remarcat că cetățenii sunt mai reticenți în privința achiziționării unei noi locuințe. (De exemplu, dacă mai demult se gândeau la o decizie 80 de zile, acum se gândesc 90).

Comparând achiziționarea de imobiliare din prima parte a anului precedent și a anului curent, se poate estima faptul că numărul cumpărătorilor a scăzut cu 26%.

Schimbări semnificative au avut loc și în cazul creditelor bancare. S-a constatat faptul că pentru a se simti mai protejați timp de câțiva ani, aceștia aleg creditele cu dobândă fixă în detrimentul celor cu cu dobândă variabilă. Așadar, creditele cu dobândă fixă reprezintă 25% din totalul creditelor ipotecare. Cu 2 ani în urmă reprezentau numai 6%, iar anul trecut avansaseră la 15%.

În câțiva ani raportul preț-calitate se va echilibra, dar până atunci e necesar să analizăm în profunzime o locuință înainte de a lua o decizie. Deși uneori prețul e atractiv, e important să fim conștienți că există riscul ca lucrările să nu fi fost executate la standardele dorite. Pentru mai multe complexe rezidențiale, poți accesa New.flatfy.ro .

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Adevărul despre impozitarea pensiilor speciale

Impozitarea pensiilor speciale mai mari de 10.000 de lei brut este o măsură de justiţie socială. Nu este în nici...

Bulina neagră, 19.07.2019

Robert Busuioc, tânăr din Valea Jiului Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat că ar...

Bulina albă, 19.07.2019

Prof. dr. Gheorghe Firczak, preşedinte fondator al UCRR Pentru că la Congresul Mondial al Rutenilor a fost ales vicepreşedinte al Consiliului...

Închide