Actualitate

Femeie hărțuită de un individ cu probleme psihice

O femeie din Țara Hațegului tră­iește de mai multă vreme în teroare după ce un individ cu probleme psi­hice o hărțuiește constant. Bărbatul a fost cercetat penal de mai multe ori, însă medicii specialiști au stabilit că nu are discernământ, așa că s-a renunțat la trimiterea sa în judecată.

Simte o legătură
Procurorii au solicitat în schimb să se dispună internarea medicală a in­di­vidului până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să în­lă­ture starea de pericol. Hunedoreanca le-a spus polițiștilor că bărbatul a intrat peste ea, în locuință, înjurând-o. Suspectul a declarat că a vrut să stea de vorbă cu femeia, întrucât simte că există o legătură între el și aceasta, simte când este tristă și când plânge”, se arată în dosar.

Mai multe dosare
În urma unei expertize realizată de cei de la Serviciul Județean de Medi­cină Legală Hunedoara, s-a con­clu­zionat că „bărbatul și-a pierdut ca­pa­citatea de apreciere critică asupra fap­telor sale și consecințelor aces­tora, având discernământul abolit la data comiterii faptelor pentru care este cercetat penal”. Medicii au re­co­mandat internarea medicală obliga­torie a suspectului iar procurorii s-au adresat Judecătoriei Hațeg pentru con­firmare. De altfel, bărbatul a mai fost cercetat și în alte dosare după ce a urcat la volanul unei mașini și s-a dus acasă la victimă. Instanța a stabilit că bărbatul, prin comportamentul său şi prin activităţile sale ilicite, prezintă un pericol evident atât pentru el, pentru familie şi pentru societate în ansam­blul său, acesta având nevoie de tra­tament medical de specialitate, cu pri­vire la care nu există siguranţa că îl ur­mează în ambulatoriu. Prin urmare, a admis sesizarea formulată de Par­chetul de pe lângă Judecătoria Hațeg și a confirmat solicitarea privind in­ternarea în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Jebel, până la însănătoșire sau până la ob­ţi­nerea unei ameliorări care înlătură sta­rea de pericol ce a determinat luarea măsurii. (M.Gânju).