Federaţia Internaţională de Box are un nou preşedinte

Rusul Umar Kremlev (foto) a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Fede­raţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) şi va avea drept obiectiv redresarea acestei instanţe înglodată în datorii şi privată propriul său turneu olimpic la JO de la Tokyo de anul viitor.
Secretarul general al Federaţiei ruse de box, în vârstă de 38 de ani, a câştigat cu 57,3 la sută din voturi, în turul 4 al scru­ti­nului, în faţa olandezului Boris Van der Vorst, azerului Suleyman Mihailov, maro­canului Mohamed Moustahsane şi lui Anas Al Otaiba (Emiratele Arabe Unite). Alţi doi can­didaţi s-au retras înaintea aces­tui congres virtual desfăşurat sâmbătă şi duminică, în cursul căruia 155 de federaţii membre au ales noua conducere şi adop­tat noi statute.
În timpul campaniei, Umar Kremlev s-a dovedit cel mai hotărât cu promisiuni să asa­­neze finanţele AIBA, aflată în inca­pa­ci­tate de plată şi ale cărei datorii se ridică la 20 milioane dolari. Kremlev, este un antre­prenor rus, care a patronat şi o socie­tate de securitate privată, a promis să achite datoria în şase luni şi să aducă 50 de mili­oane dolari în doi ani de la spon­sori, care vor permite crearea unor “aca­demii” pe fie­care continent.
Kremlev, Al Otaiba şi Mikailov au avut func­ţii executive în mandatul fostului pre­şedinte, uzbecul Gafur Rahimov, ales în noiem­brie 2018, dar care a fost nevoit să demisioneze în martie 2019, pentru că se afla pe lista neagră a Departamentului Tre­zoreriei SUA. El era acuzat că a oferit sus­ţi­nere materială unei organizaţii infracţi­o­nale.
AIBA a fost suspendată din luna iunie 2019 de către CIO, din cauza problemelor financiare şi de guvernanţă, iar acum CIO aşteaptă reforme profunde înainte de a ridica suspendarea. Organizarea turneelor preolimpice a fost retrasă de la AIBA şi CIO s-a implicat direct în organizarea lor, privând în acelaşi timp forul internaţional al boxului de orice ajutor economic.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare