CE de Gimnastică Artistică. Gabriel Burtănete, medalie de aur la sărituri

13 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ediţia din acest an a Campionatele Euro­pene de Gimnastică Artistică pentru juniori şi seniori s-a desfăşurat la Mersin, Turcia, fără participarea unor echipe puternice din Europa, ceea ce a permis formaţiilor din linia a doua să se afirme. A fost o bună motivaţie pentru gimnaştii care au fost înscrişi la com­petiţia din Turcia, să îşi verifice potenţialul pentru viitoarea ediţie de campionat euro­pean programată în luna aprilie a anului viitor (la Basel, Elveţia) unde se mai poate obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Echipa de juniori a României, alcătuită din Nicolae Bera, Raul Şoica, Gabriel şi Robert Burtănete, a încheiat ediţia din acest an a Campionatelor Europene de gimnastică pe locul al 4-lea, acumulând un total de 225.193 puncte situându-se după după Ucraina (239.128), Ungaria (232.494) şi Bul­garia (228.361). La individual compus Ro­bert Burtănete, a încheiat concursul lângă po­diumul de premiere, pe locul patru acu­mulând 77.031 puncte, el fiind devansat de ucrainienii Illia Kovtun (81.465 puncte) şi Volodymyr Kostiuk (80.198 puncte) medaliaţi cu aur şi argint şi de ungurul Krisztian Balazs (78.566 puncte) medaliat cu bronz. Raul Şoica s-a situat pe locul 16, cu 72.632 puncte.
În finalele pe aparate Gabriel Burtănete a fost prezent la sărituri, notat cu 14.283 punc­te, unde a cucerit medalia de aur şi la inele unde a fost notat cu 12.966 (loc IV) , iar fra­tele său, Robert Burtănete, în finalele de la sărituri (13.899, loc IV, la doar 34 de sutimi de turcul Bora Tarhan) şi paralele (locul VIII, notat cu 11.833 având şi o ratare).
Echipa seniorilor în formula Vlad Cotuna, Marian Drăgulescu, Andrei Groza, Răzvan Marc şi Andrei Munteanu, a încheiat con­cur­sul pe un dezamăgitor loc nouă (total 227.296 puncte), din tot atâtea echipe participante, cu menţiunea că am constatat la gimnaştii noştrii foarte multe execuţii slab notate, fie din cauza faptului că au avut dificultate mică la plecare, fie din cauza execuţiilor cu ratări, chiar şi la elemente simple. De altfel, Răzvan Marc a fost singurul gimnast din echipa României care a fost prezent cu execuţii la toate cele şase aparate (calificat în finala de la inele) iar veteranul Marian Drăgulescu a prins, aşa cum ne aşteptam finala de la la sărituri. Competiţia echipelor a fost câştigată de Ucraina, urmată în clasament de Turcia şi Ungaria.

În finalele pe aparate Răzvan Marc a încheiat competiţia foarte spectaculoasă de la inele pe locul VIII cu nota 13.166, iar la sărituri multiplul nostru campion, Marian Drăgulescu, la cei 40 de ani ai săi , a finalizat competiţia pe un ono­rant loc IV, cu o medie de 14.823, ceea ce dă totuşi speranţe la medalia olimpică la Tokyo.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Federaţia Internaţională de Box are un nou preşedinte

Rusul Umar Kremlev (foto) a fost ales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Fede­raţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) şi...

Progamul pentru Olimpiada de la Paris 2024 a fost aprobat

Comitetul Executiv al Comitetului In­ter­naţional Olimpic (CIO) a aprobat ca la Paris 2024 sa participe, în premieră, un număr egal...

ATLETISM. Campionatul Mondial în sală de la Nanjing a fost amânat pentru 2023!

Federaţia Internaţională de Atletism, World Athletics a anunţat la finalul săp­tămânii trecute că întrecerile Campio­na­tu­lui Mondial de atletism în sală...

Închide