Federaţia confirmã topul MESAGERULUI

Gimnastele Raluca Haidu (foto), Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Miriam Aribăşoiu, legitimate  la CNS CSS „Cetate” Deva, au fost incluse de Federaţia Română de Gimnastică în topul celor mai bune gimnaste ale anului 2012. Ordinea din clasament a celor patru sportive „respectă” ierarhia din topul celor mai buni sportivi hunedoreni, propus de cotidianul „Mesagerul Hunedorean”, la finalul anului trecut.

Clasări de la locul şase în jos

Cele patru gimnaste ale clubului devean s-au clasat pe locurile şase, şapte, opt şi 10 în ierarhia naţională pe anul 2012. Cea mai bună performanţă a reuşit-o Raluca Haidu, care ocupă locul şase, graţie medaliei de aur obţinută cu echipa de senioare a României la Campionatele Europene Belgia 2012. Andreea Munteanu, deţinătoarea a patru medalii europene (bronz la individual compus, argint la bârnă şi medalii de bronz la sol şi cu echipa), la aceeaşi competiţie, dar la categoria junioare, ocupă locul şapte. Alina Ştefania Stănilă, care are în palmares două medalii (argint la sărituri şi bronz cu echipa) la aceeaşi competiţie continentală, este pe locul opt, iar Miriam Aribăşoiu, care are doar o medalie de bronz cu echipa la CE Belgia 2012, este pe locul 10. Pe primele cinci poziţii ale topului naţional pe anul 2012 se află, în ordine, următoarele gimnaste: Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar şi Diana Chelaru. Cei mai buni gimnaşti ai anului 2012, Sandra Izbaşa (feminin), Flaviu Koczi (masculin) şi Valentin Mavrodineanu (gimnastică aerobică) s-au aflat pe poziţiile de lideri şi în clasamentele din 2011.

Lidere la nivel judeţean

Primele trei gimnaste de la CNS CSS „Cetate” Deva, clasate în topul FRG, sunt şi lidere ale ierarhiei judeţene pe 2012, întocmite la finalul anului de cotidianul „Mesagerul Hunedorean”, iar cea de-a patra ocupă locul şase în această ierarhie. Conform informaţiilor şi aprecierilor noastre, gimnasta Raluca Haidu merită titlul de sportivă hunedoreană a anului 2012. Atribuirea acestuia ar trebui să fie de necontestat, deoarece Haidu este singura sportivă din judeţ medaliată într-o competiţie majoră la nivel de senioare, gimnasta antrenată de Florin Cotuţiu fiind campioană europeană cu echipa României la C.E. Belgia 2012. Pe locul doi în ierarhia judeţeană ar trebui să fie Andreea Munteanu, care are în palmares patru medalii la C.E. Belgia 2012, la nivel de junioare I, iar pe treapta trei a podiumului se află, conform aprecierii noastre, Ştefania Stănilă. În continuare, pe locurile patru şi cinci ale clasamentului judeţean, considerăm că ar trebui să se afle două luptătoare junioare. Laura Gavriliuc (CSS Petroşani, 18 ani, categoria 67 kg, antrenor Gheorghe Răducu) este medaliată cu bronz la Campionatele Europene din Croaţia, a ocupat locul 12 la Campionatul Mondial de la Pattaya (Thailanda) şi deţine titlul naţional la nivel de senioare. Simona Pricob (CSS Hunedoara, categoria 51 kilograme, antrenor Emil Nicoară) are şi ea medalie de bronz la Campionatele Europene din Croaţia, s-a situat pe locul nouă la Campionatul Mondial de la Pattaya (Thailanda), dar e doar vicecampioană la nivel naţional, la categoria senioare. Pe locul şase în clasamentul judeţean pe 2012, se situează, în opinia noastră, ultima gimnastă care deţine medalie la nivel continental, şi anume Miriam Aribăşoiu, clasată pe locul trei cu echipa la C.E. Belgia 2012.
Clasamentul oficial al celor mai buni sportivi hunedoreni ai anului 2012 va fi prezentat în cursul acestei luni de Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Hunedoara. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare