Sport

Faţa urâtã a fotbalului

11 x 2 suporteri vs jandarmiCiprian Marinuţ

Alin Barna, unul dintre liderii galeriei hunedorene, care a ajuns la spital după ce a fost agresat de forţele de ordine la finalul partidei dintre Şoimii Pâncota şi FC Hunedoara îl va da în judecată cel care l-a lovit, când era căzut la pământ. Alţi suporteri hunedoreni şi o tânără angajată a Jandarmeriei Arad au ajuns la Spitalul Arad pentru îngrijiri în urma incidentelor. În opinia fanilor hunedoreni,  violenţele au fost provocate de agenţii de pază ai firmei „Piroş Security”, patronată de finanţatorul echipei din Pâncota, Pavel Piroş.

„Gorile”, nu agenţi de pază
Incidentele din teren dintre jucătorii celor două echipe i-au determinat pe cei din galeria Hunedoarei să scandeze împotriva echipei adverse şi a arbitrilor. În loc să-i ţină sub control pe fani şi să-i lase să scandeze ce vor, reprezentanţii firmei de pază au reacţionat violent. „Gorilele” patronului de la Şoimii Pâncota au pulverizat gaze lacrimogene şi au tăbărât cu bastoanele pe suporteri. Oamenii au încercat să se retragă, dar au nimerit în mâinile jandarmilor. S-a iscat o ambuscadă care a dus la rănirea câtorva suporteri şi a unei tinere din tabăra jandarmeriei, care a fost nimerită de o piatră aruncată de suporteri către agenţii de pază. Pentru a ilustra perfect lipsa de umanitate şi „creier” ce-i caracterizează uneori, cei de la firma de pază şi din jandarmerie au continuat agresiunile asupra fanilor, fără ca vreunul dintre ei să-i acorde primul ajutor colegei rănite. Tânăra a fost îngrijită de unul dintre fanii Hunedoarei care a demonstrat că suporterii sunt adeseori mai inteligenţi şi mai umani decât agresorii lor „legali”.

Va depune plângere penală
Între suporterii răniţi şi transportaţi la Spitalul Arad pentru investigaţii s-a aflat şi Alin Barna, unul dintre liderii „Asociaţiei Suporterilor Corvinişti”. Într-un mesaj postat pe Facebook, acesta spune că îl va da în judecată pe un agent care l-a lovit când era la pământ şi că tânăra jandarm nu le poartă pică suporterilor. „După investigaţii amănunţite la Spitalul Judeţean Arad, mi s-a permis (pe semnătura) să plec la Hunedoara. La UPU Arad am fost coleg de pat cu jandarmeriţa rănită. I-am cerut scuze în numele suporterilor hunedoreni şi mi-a răspuns ca nu poartă pică nimănui. Era conştientă ca nu a fost lovită cu intenţie, ci că s-a aflat pe traiectoria uneia dintre pietrele cu care suporterii se apărau de bastoanele şi gazele paznicilor. Voi depune plângere penală împotriva agentului de pază care, deşi ERAM CĂZUT LA PĂMÂNT, profund afectat de spray-ul lacrimogen pulverizat în faţă, s-a uitat pur şi simplu în ochii mei şi mi-a dat un şut în spate cu toată puterea. A dat fără nici un motiv, ca într-un câine, doar pentru a-şi răcori frustrările. Brancardierul de la Spitalul Judeţean Arad a spus că cei din judeţul Arad îi ştiu pe angajaţii lui Piroş: unii gândesc, ăialalţi sunt paznici! ASC va acorda asistenţă juridică suporterilor care vor avea de suferit din punct de vedere legal în urma incidentelor de la meci”, a scris Alin Barna.

One thought on “Faţa urâtã a fotbalului

  • ADRIAN COCOS din arad , OBSERVATORUL PARTIDEI E PRINCIPALUL VINOVAT!FRF SI LPF SA INVESTIGHIEZE CAZUL.ASA CEVA NU TREBUIE SA SE MAI REPETE!SOIMII PANCOTA TREBUIE SA PIARDA CU 0-3 MECIUL IN URMA HAOSULUI CREAT SI BATALIEI SI ACCIDENTARII GRAVE A LUI AMBRUS, CAPITANUL DIN HD.
    RUSINE OLIMPIA SATU-MARE PENTRU BANII MURDARI DATI LUI SOIMII PANCOTA PENTRU A FACE UN MECI “MARE ” CU CORVINUL HD.EXISTA O COMISIE CARE POATE ANALIZA ACEST MECI DUBIOS!SA FACA CEI DIN HD . APEL LA ACEEA COMISIE!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura