Sport

Farmecul fotbalului mic

Ciprian Marinuţ

Etapa disputată la finalul săptămânii în Ligile a IV-a şi a V-a a fost plină de evenimente interesante, care demonstrează că şi în eşaloanele inferioare fotbalul se trăieşte la intensitate maximă. Astfel, Minerul Uricani, cu vedeta „resuscitată” Sansiro Ciocoi în prim-plan, a devenit lideră în Liga a IV-a, profitând de paşii greşiţi ai celor de la Club Jiul şi FC Hunedoara II. Pe de altă parte, CS Vulcan a rămas fără antrenor, după eşecul 1-7 cu Aurul Certej, iar în Liga a V-a, Mureşul Brănişca s-a retras de pe teren la pauza meciului cu Sprint Luncoiu de Jos, în urma unei…”trădări” între fraţi.
 

Sansiro Ciocoi, „dirijorul” liderei
Fost jucător de primă ligă la Universitatea Craiova, CSM Reşiţa şi Jiul Petroşani, Sansiro Ciocoi, 34 de ani, trăieşte o a doua tinereţe în Liga a IV-a Hunedoara. Ciocoi, care a fost coleg de generaţie cu căpitanul naţionalei Cristi Chivu şi e acum taximetrist în Valea Jiului, este „dirijorul” din teren al liderei clasamentului, Minerul Uricani. Pus la dietă şi la alergat de antrenorii uricăneni, Sansiro Ciocoi a fost „resuscitat”, după ce a slăbit şase kilograme, fiind acum de mare ajutor echipei sale. „Dacă la începutul campionatului nu rezista un meci întreg, acum, face faţă cu brio, pentru că a slăbit. Este titular şi rezistă 90 de minute. Ambiţia şi experienţa lui ne-au ajutat să fim pe locul întâi”, a declarat antrenorul minerilor, Vasile Scurtu. Minerul a urcat pe primul loc, după etapa din week-end, beneficiind de paşii greşiţi făcuţi de Club Jiul şi FC Hunedoara II. Jiul a scos numai o remiză albă în deplasare cu Aurul Brad, iar FC Hunedoara a ratat victoria, pe teren propriu, scor 2-2, cu Dacicus Orăştie. „Alb-albaştrii” au fost conduşi în două rânduri, însă au reuşit de fiecare dată să revină prin vârful Roberto Doroi, care a reuşit o „dublă”.

 

Antrenor demis şi speranţe de renaştere
Eşecul umilitor, scor 1-7, suferit de CS Vulcan în partida din deplasare cu Aurul Certej a fost „fatal” pentru antrenorul Marius Szoradi. Consiliul Director al C.S. Vulcan a decis demiterea tehnicianului, locul acestuia fiind luat de către Doru Mârşavă, care va fi ajutat de Iosif Iszak, din funcţia de director tehnic. Până când se va găsi un înlocuitor al lui Doru Mârşavă la juniori, ambele echipe vor efectua împreună pregătirea fizică şi tactică.
În ciuda pierderii locului întâi, planul oficialilor de la Jiul de a readuce echipa în prima ligă într-un interval de trei ani este considerat viabil de Marin Tudorache, fost jucător şi antrenor al alb-negrilor. „Jiul are un proiect îndrăzneţ în care eu cred. Văd că se pune accent pe tineri şi acesta este un lucru foarte bun” a declarat Tudorache, care în prezent se ocupă de pregătirea echipei FC Cisnădie (liga a III-a).

Trădare între fraţi
În Liga a V-a, „evenimentul etapei” a fost retragerea de pe teren a echipei Mureşul Brănişca, la pauza meciului din deplasare cu Sprint Luncoiu de Jos. De data aceasta, n-a fost vorba de o bătaie între echipe, ca în filmul „Şapte păcate”, de linşarea arbitrului sau de alte incidente, ci de o… trădare. „Se pare că echipa din Brănişca a evoluat în prima repriză cu un jucător pe fals. La pauză, cei de la Sprint Luncoiu au făcut contestaţie şi au vrut să-l confrunte pe jucătorul acuzat cu poza de pe legitimaţia pe care era trecut în foaia de joc, însă acesta a dispărut. În cele din urmă, s-au supărat toţi de la Mureşul Brănişca şi au decis să nu mai intre pe teren. Se pare că tentativa de fraudă a fost semnalată de un jucător de la Sprint Luncoiu de Jos, care era frate cu cel suspectat că ar fi jucat pe fals. Cazul va fi judecat mâine de Comisia de Disciplină”, a spus Pavel Marincău, observatorul delegat de AJF Hunedoara la acest meci.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura