Sport

Fără scutiri medicale la Australian Open

Nici un jucător care speră să joace la turneul de tenis Australian Open cu o scu­tire medicală contra vaccinării nu a primit încă undă verde, iar directorul primului Grand Slam al anului 2022, Craig Tiley,
a reiterat că cine vrea să fie prezent la Melbourne Park trebuie să fie complet imu­nizat.

Lista reală, peste câteva săptămâni
De asemenea,Tiley a precizat că prezenţa lui Novak Djokovic pe lista jucătorilor înscrişi la Australian Open nu clarifică statutul lui privind vaccinarea contra COVID-19, în contexul în care liderul mondial ATP păs­trează încă discreţia pe această temă. „Pen­tru a fi clar, nimeni nu poate juca la Australian Open decât dacă este vaccinat. Singura condiţie, în afară de a fi vaccinat, care îţi permite să concurezi este să primeşti o scu­tire medicală de la autorităţile australiene. Am văzut raportul din această dimineaţă şi nu există scutiri date până în acest moment”, a spus Tiley.
„Toată lumea intră pe lista de înscrieri. Nu va fi acceaşi listă cu cei care vor participa efectiv la tragerea la sorţi. Asta va veni peste câteva săptămâni, când lista reală şi pentru tragerea la sorţi va fi finalizată pentru Austra­lian Open”, a punctat Tiley.
Serena Williams a anunţat deja că renunţă la Australian Open la sfatul medicilor ei, în timp ce Roger Federer nu este refăcut după o serie de operaţii la genunchi. Djokovic a anunţat săptămâna trecută că va lua „foarte curând” o decizie privind deplasarea lui în Australia. Tatăl său, Srdjan, compara luna trecută obligativitatea vaccinării cu un şantaj la adresa jucătorilor.
Turneul australian de la Melbourne se va desfăşura în perioada 17-30 ianuarie 2022.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura