Fără să ţină cont de jurământul depus, cadrele medicale de la Secţia ATI a spitalului din Orăştie au demisionat

30 martie 2020 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

În plină criză, cadrele medicale de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului municipal din Orăştie au demisionat. Simplu. Au plecat acasă şi au lăsat secţia fără suport. Nu este normal, acum, când medicii, asistentele trebuie să-şi facă meseria, au depus un jurământ, să dea bir cu fugiţii!
„Este vorba de un medic, şase asistente şi cinci infirmiere de la secţia ATI care şi-au înaintat demisiile către conducerea spitalului. Motivele invocate sunt faptul că nu dispun de echipamentele şi aparatura medicală necesare pentru primirea pacienţilor cu coronavirus”, a spus Ovidiu Bălan, primarul din Orăştie.
Oamenii s-au speriat din cauză că trebuie să trateze bolnavii cu noul virus şi… au plecat acasă. Spitalul din Orăştie este renovat de curând, iar Secţia de Terapie Intensivă este una modernă şi cu echipamentele necesare.
Şefa secţiei ATI de la spitalul din Orăştie, Lorena Ehim (foto), susţine că nu există echipament în unitate şi că nu poate să meargă „la moarte cu mâinile goale”. Medicul spune că se află în izolare, acasă, deşi nu cunoaşte rezultatul testului făcut persoanei cu care zice ea că a venit în contact. Una peste alta, situaţia este critică aici. Probabil, cu noua ordonanţă dată de guvern, refuzul de a trata bolnavii cu COVID-19 poate să le aducă medicilor care fac ca Lorena Ehim un dosar penal.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. octav spune:

    Incredibil!!! Pitipoanca 100%, pacat de banii pe care i-a cheltuit statul cu ea s-o aduca la statutul de medic, pe care dupa cum se vede n-a reusit sa si-l insuseasca. Ar trebui sa i se scrie in CV la aptitudini detinute ”in situatii de criza demisionez”. Orice infirmiera,fara a denigra ocupatia, are dreptul sa o priveasca de sus pe aceasta fufa! Poza zice tot!

  2. Tito spune:

    Ce ticalosi ar trebui inchisi pentru terorism

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Izolarea i s-a urcat la cap

Un bărbat din Petroşani şi-a bătut atât soţia, cât şi fiica minoră, iar poliţiştii s-au văzut nevoiţi să emită un...

Tentativă de spargere dejucată de patru poliţişti

Trei femei şi doi bărbaţi din localitatea Călan au fost prinşi de un echipaj de poliţie în timp ce încercau...

Turneul de la Wimbledon va fi amânat

Organizatorii turneului internaţional de tenis de la Wimbledon, unde Simona Halep este campioana en titre, vor anunţa mâine, miercuri, 1...

Închide