Fără pacienţi cu Covid! Se redeschid spitalele!

Sorina Popa

O veste excelentă pentru hunedoreni! De mai multe zile, spitalele noastre s-au “curăţat” de bolnavi cu Covid. Adică, nu au mai fost înregistrate cazuri de persoane cu acest virus care necesită internarea.

Tot mai puţine
De fapt, de 7 zile suntem cu zero cazuri de noi îmbolnăviri de acest gen, informează Sebastian Mezei, directorul executiv al DSP Hunedoara. Doar patru hunedoreni se află în izolare, iar lucrurile arată tot mai bine din acest punct de vedere.
Unităţile medicale din judeţ au început deja decalibrările, fiind reduse foarte mult paturile destinate “covizilor”.
La Spitalul municipal din Hunedoara, de 10 zile nu mai sunt internări de bolnavi cu Covid, susţine Radu Budae, managerul unităţii medicale. Ieri a fost primul test PCR Pozitiv, făcut aici, după câteva sute de negative. Pacientul este asimptomatic, a făcut testul PCR pentru că voia să se meargă la o clinică universitară pentru o consultaţie şi avea nevoie să prezinte testul. Aşadar, încet, încet, spita­lele revin la normal, iar zonele verzi din aces­tea au ajuns în prezent la 90 la sută.
O altă veste bună este că vizitele aparţinătorilor la pacienţii internaţi vor fi reluate.
„Analizăm posibilitatea reluării vizitelor la pa­ci­enţii internaţi în spitalul nostrum. Apreciez că acest lucru se va întâmpla din 15 iulie 2021. Vom vedea ce condiţii vom impune, să fie bine pentru toată lu­mea”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului municipal din Hunedoara. Ieri, în urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 66 cazuri noi de persoane in­fec­tate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

One thought on “Fără pacienţi cu Covid! Se redeschid spitalele!

  • 24 iunie 2021 la 8:55
    Legătură permanentă

    De ce mai este „stare de alertă”?!?! Mai sunt stocuri nevândute?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.