Fără goluri, dar cu… „sare şi piper”

Ciprian Marinuţ

Jiul Petroşani şi CFR Simeria au încheiat cu o remiză tristă, scor 0-0, al treilea derbi hunedorean al sezonului, disputat vineri în Valea Jiului. Rezultatul e prea sec, raportat la „sarea şi piperul” existente pe teren şi încurcă ambele echipe în tentativa de a agonisi puncte pentru promovare.

Au dat-o-n bară de trei ori
Alb-negrii lui Marin Tudorache şi-au trecut în cont nu mai puţin de trei bare, prin Hardău, de două ori, şi Deac, ultimul pe final de meci, însă golul a rămas o bucurie interzisă. „Din păcate, echipa nu joacă la adevărata valoare. Drida este mereu suspendat, iar mulţi alţi jucători sunt departe de aşteptările noastre. Este păcat că am scăpat printre degete victoria, într-un meci pe care l-am avut în mână”, a declarat managerul Jiului, George Borugă. Feroviarii au fost superiori la posesie şi au marcat prin Dăscălescu (min. 30), însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. „Echipa şi-a făcut bine treaba în teren. Cred că am pierdut două puncte, pentru că noi am fost mai mult la timonă. Am avut un gol anulat şi alte numeroase ocazii, aşa că meritam mai mult”, a spus Marius Opric, antrenorul CFR-ului.

Puncte irosite, speranţe vii
În urma acestui egal, ambele echipe au pierdut două puncte din maximul de trei posibile puse în joc, astfel că nici una dintre tabere nu se poate bucura sută la sută cu remiza. Jiul se află la şapte puncte de lidera Bihorul Beiuş, în vreme ce feroviarii sunt la şase lungimi. „Dacă am termina turul la şapte puncte de prima clasată, speranţele ar rămâne vii. Vine iarna, ne vom întări şi altfel, vom aborda returul de campionat”, a adăugat Gigi Borugă. „Linie se va trage la finalul campionatului, aşa că noi nu ne facem calcule. Suntem pe un drum ascendent şi sper că vom fi cât mai sus în clasament”, a spus Marius Opric.

Invincibilitate prelungită
Jiul Petroşani a ajuns la 720 de minute (opt partide consecutive) fără înfrângere. În acest interval, alb-negrii au obţinut trei victorii pe teren propriu (2-0 cu FC Hunedoara, 2-0 cu Poli II Timişoara şi 2-1 cu Bihorul Beiuş) şi trei remize şi o victorie în meciurile din deplasare (0-0 la Gloria Arad, 0-0 la ACS Recaş, 1-1 la CSM Şcolar Reşiţa şi 2-1 cu CSM Vladimirescu). Mai mult, petroşănenii mai deţin un record, fiind singura grupare din serie fără nici o înfrângere în meciurile din deplasare.

Jiul Petroşani – CFR Simeria 0-0
Jiul: Hotoboc-Bertea, Matei, Albert, Cruceru, Filipescu, Daj, Moldovan, V. Tudorache, Mohamed, Hardău. Au mai intrat: Filip, Şerban, Deac. Antrenor: Marin Tudorache.
CFR Simeria: Dragotă – Vîrtan, Stroia, Buta, Ungureanu, Găceanu, Făgăraşanu, Vişan, Pepenar, Lintaru, Dăscălescu. Antrenor: Marius Opric.
Arbitrii: Denis Haidiner (Hunedoara), Marius Pavăl (Simeria) şi Alin Saraol (Deva).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.