Eveniment

Fără frică de Dumnezeu, a spart o biserică

Cristina Ghenea

Un devean de 34 de ani a ajuns în spatele gratiilor, după ce a vandalizat Biserica „Sfântul Vasile cel Mare”, din municipiul Deva. Bărbatul a spart o fereastră a lăcaşului sfânt, ca să poată intra, iar apoi a fugit cu mai multe obiecte de cult şi cu suma de 26 de lei. Hoţul a abandonat bunurile furate lângă gardul cimitirului din spatele Casei de Cultură, de pe strada Mihai Eminescu din Deva. Deveanul a fost arestat pentru 29 de zile.

A mai încercat şi anul trecut
Poliţiştii au fost sesizaţi despre furt la primele ore ale dimineţii de către preotul paroh al bisericii. Acesta a susţinut că a găsit una din ferestre făcute ţăndări şi că mai multe icoane din Casa Domnului, în valoare totală de aproximativ 3.000 lei, au dispărut. Mai mult, se pare că înainte să plece, deveanul şi-a făcut nevoile în sfântul lăcaş.
El a fost prins, însă în scurt timp, iar oamenii legii au descoperit că acesta are experienţă în vandalizarea bisericilor. Astfel, anul trecut, tânărul a încercat să jefuiască o altă biserică ortodoxă, tot din municipiul Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura