Politica si administratie

Fapte, nu vorbe, la Geoagiu! Vasile Cărăguț vrea al treilea mandat de primar. Lansare de candidatură, cu susținere majoră

Magdalena Șerban

Sala de evenimente Lacul Miresei din Geoagiu Băi a găzduit duminică după-masa lansarea candidaturii pentru un nou mandat la cârma comunității din Geoagiu a primarului în funcție Vasile Cărăguț (PSD). Deși locația are o ca­pacitate foarte mare, susținătorii săi au fost mult mai mulți, adică undeva peste 400.

Lupa cetățeanului, cel mai bun barometru
Susținut de Natalia-Elena Intotero – deputat PSD şi ministru al Familiei, Ti­ne­retului şi Egalităţii de Șanse, pre­șe­dintele Consiliului județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, vicepreședintele Alin Țambă, administratorul public al ju­dețului – Costel Avram, subprefecul Constantin Fulga, deputatul Ilie Toma, primari PSD și cetățeanul de onoare
al orașului Geoagiu – dr. Gabriel Samoilescu, Vasile Cărăguț a adus în atenție că faptele vorbesc, iar vorbele de duh mai ales ale contracandidaților săi sunt sulițe lansate fără acoperire. Cu bani europeni și guvernamentali atrași pentru comunitate, acesta a reușit să implementeze investiții cu valori im­presionante, de zeci de milioane bune de euro, în egală măsură dezvoltând obiec­tive atât de interes turistic, cât și ce țin de utilitățile publice, infrastructură, sis­tem local social și medical, sistem de în­vă­țământ, etc. “Sigur că trebuiau făcute mult mai multe în anii de dinainte, dar nu pot decât să le mulțumesc prede­ce­sorilor mei, fiecare, la rânsul său, în­cer­când la perioada respectivă să facă ceva pentru Geoagiu. Echipa cu care am pornit din 2016 a adus foarte multe fon­duri, bugetul local fiind foarte mic. Se vor vedea multe schimbări atât la Geoagiu, cât și în satele aparținătoare”, a dat asi­gurări Vasile Cărăguț.

De ce îl vor
„Și eu am fost primar câteva luni, adică vreo 216 luni, dar nu am reușit niciodată să strâng atâta lume la o reprezentație de acest gen. Asta înseamnă că Vasile Cărăguț e un om iubit de cetățeni și că dvs vi-l doriți să fie în continuare pri­marul dvs. (…) Împreună cu echipa mea de la CJ am reușit să facem lucruri deo­sebite. Am atras un miliard de euro, fon­duri europene. Fără fonduri europene nu putem dezvolta localitățile noastre, ceea ce nu vom putea face niciodată din bu­getul propriu al primăriei sau al Con­si­liu­lui Județean”, a transmis președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor. Acesta a punctat unul dintre cele mai grăitoare obiective bifate, și anume modernizarea drumului care duce către stațiunea Geoagiu Băi, demers din fonduri de la UE. Totodată, a amintit că este vital să ai în zonă un spital la standarde europene, care să ofere un act medical de calitate și sigur, așa că a fost modernizat Sa­na­toriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, instituție subordonată autorității ju­de­țene. Lista exemplelor a continuat, însă oamenii locului știu cel mai bine să compare cum era acum mulți ani și cum e acum. Ministrul Natalia Elena Intotero le-a spus celor prezenți că toate aceste realizări se datorează celor care l-au ales pe Vasile Cărăguț în urmă cu 4 ani, acor­dându-i încrederea lui și echipei sale, subliniind un exemplu pentru a evidenția cât de importantă este o majoritate în administrație. ,,La Parlament, nu avem ma­joritate. Actuala Coaliție funcțio­nează prin alianța PNL-PSD plus sus­ți­ne­rea colegilor de la minorități. (…) Mi­nis­terul al cărui activitate o coordonez tre­buia să preia patrimoniul de la Sport. Agenția Națională pentru Sport este în subordinea unui coleg cu o altă culoare politică. (…) Ne chinuim cu domnul pri­mar de 6 luni să trecem Hotelul Flora în proprietatea Consiliului Local al Orașului Geoagiu. (…) În acel hotel, statul român a făcut niște investiții foarte mari, iar 98,7 la sută este gata. (…) Însă lucrurile au început să se mucegăiască. De ce? Pentru că nu avem o majoritate. Dacă noi am fi avut o majoritate în Guvern, nu s-ar fi întâmplat să ne blocăm de anu­mite orgolii”, a afirmat deputatul hune­dorean. În acest context, au fost lansați și candidații PSD pentru consiliul local, iar pentru cel județean s-a optat pentru dr. Icodin Cristian, medic specialist în Gastroenterologie și Medicina Internă.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura