Fântâna omului, colector de apă pluvială

05 Valentin Serban nenea2Natalia Bumbac

De aproape un an de zile, Valentin Şerban (foto), care are o proprietate moştenită de la părinţi în satul Coaja, din comuna Vorţa, este în culmea disperării. Asta, după ce autorităţile locale au asfaltat drumul comunal care trece prin faţa casei sale, iar din cauza unor lucrări neadecvate, toată apa pluvială se scurge în fântâna omului. În lipsa altei surse de apă potabilă, Valentin Şerban este nevoit să umble cu găleata prin vecini. Apele pluviale nu se scurg doar în fântâna omului, ci îi intră şi în pivniţă, erodând fundaţia casei, ale cărei ziduri s-au crăpat din această cauză, ne-a spus bărbatul îndurerat.
„Dacă nu votez, nu contez”
„În 2015 a fost asfaltat drumul care duce spre biserica din satul Coaja. Au făcut rigole pe partea dreaptă a drumului pe urcare, iar apa se scurge pe partea stângă. Au săpat la un moment dat un şanţ pentru a redirecţiona apa, l-au betonat, iar acuma toată mizeria se scurge la mine în fântână şi în pivniţă. De la eroziunea solului, a crăpat un zid la casă, dar nu asta este cea mai mare problemă. Cel mai grav este că nu pot folosi apa din fântână. Trebuie să merg să mă rog de vecini să-mi dea o găleată de apă de băut. Fântâna a fost făcută de părinţii mei, avea cea mai bună apă. De fiecare dată când plouă, toată mizeria care se adună pe asfalt se scurge la mine în fântână. Am plătit câte 300 de lei de mai multe ori ca să-mi curăţe fântâna, dar de fiecare dată se umplea la loc cu mizerie”, ne-a povestit bărbatul.
Valentin Şerban are domiciliul stabil în comuna Ilia, iar la casa din satul Coaja merge periodic, mai ales pe timpul verii. Acesta fiind motivul pentru care bărbatul crede că autori-tăţile nu au intervenit pentru a rezolva problema, deoarece a apelat de mai multe ori. „Am vorbit cu primarul, încă din timpul iernii. Mi-a promis că se rezolvă după ce se încălzeşte timpul, dar până acum nimic nu s-a mişcat. Sunt disperat, nu ştiu la cine să mai apelez. Am domiciliul în Ilia, nu votez aici, poate de aceea nu contez”, a concluzionat Valentin Şerban.
„Vom face lucrarea la drum”
Contactat pentru a ne da un punct de vedere, primarul comunei Vorţa, Radu Bureană, a arătat că ştie situaţia. Doar că în opinia sa, nu este atât de gravă, acesta spunând că fântâna se inundă doar atunci când ploile sunt abundente. Dar, în final, primarul comunei Vorţa a afirmat că va rezolva problema, cât mai curând posibil. „Ştiu despre ce este vorba. Problemele apar atunci când ploile sunt puternice. Până vom face lucrarea la drum, astfel încât apele pluviale să se scurgă în altă direcţie, domnul Şerban poate apela la primărie pentru pompă, îl vom ajuta. Vom rezolva situaţia cât mai curând posibil”, a subliniat Radu Bureană, primarul comunei Vorţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare