Fanfarele minerilor, puncte de atracţie turisticã

31 ianuarie 2011 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Carmen Cosman

Muzeul Mineritului din Petroşani, viitoarea mină muzeu de la Aninoasa, fanfarele şi chiar coloniile miniere, construite la începuturile industriei extractive în Valea Jiului, ar putea constitui tot atâtea puncte de atracţie turistică.

Trebuie alternative la turismul de schi

Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi (foto), a propus includerea lor în strategia de dezvoltare a Văii Jiului, pentru partea turistică, dat fiind faptul că numai posibilităţile de practicare a sporturilor de iarnă nu sunt suficiente pentru dezvoltarea acestui segment. „Turismul de schi este un turism de nişă, de sezon, iar Valea Jiului nu poate să trăiască doar din acesta, care ţine câteva săptămâni sau cel mult două-trei luni pe an. Trebuie să trăiască 12 luni pe an şi atunci e nevoie să ofere şi alte alternative”, a explicat Dezsi. Acesta spune că fostele colonii miniere pot intra într-un amplu proces de reabilitare şi să fie astfel transformate în puncte de atracţie turistică. De asemenea, şi fanfarele miniere din Valea Jiului, unice în România, pot fi promovate, pentru că se leagă de tradiţia industriei extractive în zonă. „Am propus o strategie integrată de turism şi, în al doilea rând, realizarea unui masterplan pentru Valea Jiului, care ar putea să creioneze viitorul acestei zone şi din punct de vedere turistic”, a explicat prefectul de Hunedoara.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Minerii Vaii Jiului spune:

    Domnule prefect Attila Dezsi sa nu uiti sa ajuti mineritul Vaii Jiului.

  2. Eu spune:

    O sa va ajute…se inchid minele in cantec de fanfara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Medalie „Pro Urbe” pentru jandarm

După ce a salvat o bătrână care vroia să se sinucidă, un jandarm a fost recompensat cu Medalia „Pro Urbe”,...

Eşec la handbal

Cu patru „straniere” şi golghetera campionatului Carmen Cartaş în lot şi cu un observator special solicitat de la Federaţia Română...

Gura lumii

Război total în vârf de munte între proprietarii unor cocioabe, ce se vor a fi spaţii de cazare pentru turişti,...

Închide