,,Familiile fericite nu cunosc violenţa” – proiect susţinut de Primăria Deva

1 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Clej

Mâine, 3 octombrie, între orele 12:00 şi 14:00, în incinta Cetăţii Devei, la Poarta II, va avea loc o acţiune de promovare în comunitate a modurilor de prevenţie a cazurilor de violenţă domestică.

Scopul proiectului este formarea unei reţele de suport moral, social şi emoţional pentru victimele violenţei domestice din municipiul Deva, precum şi creşterea gradului de informare a preoţilor şi a angajaţilor din cadrul bisericilor, a părinţilor şi a minorilor din Deva cu privire la fenomenul şi consecinţele violenţei domestice şi mai ales la noul ordin de protecţie provizoriu care va intra în vigoare din luna noiembrie 2018. Reamintim că violenţa în familie este o infracţiune prevăzută în Codul Penal.
Proiectul mai urmăreşte şi implicarea adulţilor care frecventează biserica în activităţi de susţinere a familiilor aflate în dificultate, integrarea lor în activităţi alternative de petrecere a timpului liber în mod armonios.
La evenimentul din Cetatea Devei, fiecare familie implicată în proiect va pune în scenă un moment artistic legat de subiectul familia fericită. Participanţii vor primi materiale informative şi vor putea discuta pe tema violenţei domestice.
Evenimentul face parte din proiectul social „Familiile fericite nu cunosc violenţa”, iniţiat de Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Deva în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara şi finanţat de Primăria municipiului Deva.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Zam: rectificarea bugetară, o gură de oxigen

Rectificarea bugetară a pus lucrurile în ordine în cazul administraţiilor publice locale. La Zam, de exemplu, a adus asigurarea funcţionalităţii,...

România, reprezentată din nou de Insemex Petroşani la o manifestare internaţională

De curând, Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani, prin dr. ing....

S-a stabilit primul termen la judecarea apelului lui Adrian Stoicoi

Condamnat pentru infracţiunea de spălare de bani, Adrian Stoicoi (foto), zis „Adi Bocşeru“, a făcut apel la sentinţă. Acţiunea sa...

Închide