„Familia Heian”, campioană la „Cupa Banzai”

11 x 1 sportivii de la heian pe podiumCiprian Marinuţ

Cu antrenorii Marius Biji şi Oana Tomiuc – soţ şi soţie – şi în rol de sportivi, karatiştii de la clubul Heian Deva au dat lovitura, cucerind 39 de medalii şi trofeul pe echipe, la ediţia 2014 a „Cupei Banzai”, primul concurs major al anului. Competiţia, desfăşurată la Arad, la finalul săptămânii, a aliniat la start peste 450 de sportivi de la 45 de cluburi din şase ţări: Slovacia, Ungaria, Serbia, Bosnia-Herţegovina, Italia şi România.
Karate pe pâine
Şlefuiţi la antrenamente după „calapodul” celor doi antrenori, care sunt o familie ce „trăieşte cu karate pe pâine”, sportivii de la Heian Deva au dus karate-ul la nivel de arte marţiale la competiţia de la Arad. Sportivii antrenaţi de Marius Biji şi Oana Tomiuc au transformat munca asiduă de la antrenamente şi stagii în performanţă, care a fost răsplătită cu 15 medalii de aur, 16 de argint şi opt de bronz. Cuantificarea celor 39 de trofee i-a adus clubului Heian Deva 110 puncte în clasamentul general, bilanţ cu care a ocupat locul I în ierarhia pe echipe. Pe locurile următoare s-au situat cluburile Tiger Arad cu 88 de puncte şi CS Shodan Timişoara cu 56 de puncte. „Toţi sportivii de la Heian prezenţi la această competiţie s-au mobilizat extraordinar. În fiecare execuţie de la kata şi în orice evoluţie de la kumite s-a văzut ambiţia, determinarea şi dorinţa de a fi răsplătiţi pentru eforturile de la antrenamente. Unii dintre sportivi au concurat şi la categorii superioare de vârstă, reuşind să obţină şi acolo medalii, deşi adversarii erau mai experimentaţi. Cred că a contat mult pentru moralul lor şi faptul că am concurat şi eu şi Oana în probele de seniori”, a spus antrenorul Marius Biji, care e şi preşedintele CS Heian Deva. Trebuie remarcat că antrenoarea Oana Tomiuc a concurat cu succes, cucerind două medalii de aur, deşi a născut în urmă cu nici un an, iar antrenorul Marius Biji a obţinut două medalii de aur la individual şi una de bronz la echipe. „La succesul clubului Heian au contribuit şi sportivii de la secţia din Ilia a clubului, susţinută de primarul Marius Omotă”, a punctat Marius Biji.
Specialişti la kata
Cele mai multe medalii pentru CS Heian Deva au fost obţinute în proba de kata (luptă cu un adversar imaginar n.r.). La această probă, pentru Heian au urcat pe podium următorii sportivi: Victor Kuţaba, Mihai Martinesc, Denisa Pădurean, Diana Josan, Andra Daniliuc, Diana Tatoiu, Alexia Voicu, Raul Vîlcu, Amanda Verne, Andrei Herbeiu, Maria Pascu, Adina Pitic, Teodora Voişan şi antrenorii Marius Biji (4 dan) şi Oana Tomiuc (5 dan). În proba de kumite s-au remarcat: Attila Szocs, Mihai Martinesc, Maria Nedelcu, Diana Josan, Andra Daniliuc, Roberta Pasc şi antrenorul Marius Biji. „Noi credem că esenţa karate-ului este proba de kata şi lucrăm mai mult la antrenamente pentru aceasta, în vreme ce proba de kumite ţine mai mult de latura competiţională şi sportivă a artelor marţiale”, a spus Marius Biji.
Din judeţul Hunedoara, la competiţia de la Arad au mai participat şi sportivi de la clubul ENPI Brad (antrenor Sorin Avram) şi clubul Dacicus Orăştie (antrenor Nicolae Iordăchescu). „Cupa Banzai” s-a desfăşurat în zilele de 23 şi 24 februarie la Arad, fiind organizată de sensei Dan Duma.

One thought on “„Familia Heian”, campioană la „Cupa Banzai”

  • 26 februarie 2014 la 0:36
    Permalink

    Sportivii de la EMPI Brad au luat 12 medalii, dintre care 6 de aur, 4 de argint si 2 de bronz. Felicitari tuturor hunedorenilor din concurs!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare