Falsificatoarea de diplome, condamnată definitiv

20 aprilie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul secretarei Colegiului Tehnologic „Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara, Monica Bianca Surdilă, acuzată de falsificarea mai multor acte de studii.
Instanţa a respins apelul procurorilor şi a luat act de retragerea apelului depus de inculpată, menţinând sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara în februarie 2017. Astfel, Surdilă a rămas cu pedeapsa de doi ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de trei ani, primită pentru infracţiunile de luare de mită şi fals intelectual. Pentru infracţiunea de abuz în serviciu a fost achitată, judecătorii considerând că faptele pe care le-a săvârşit au fost încadrate la celelalte două infracţiuni. Totodată, secretarei colegiului hunedorean i-a fost interzisă exercitarea anumitor drepturi civile pe o perioadă de doi ani. În plus, instanţa a dispus anularea mai multor acte de studii falsificate de secretara colegiului, constând în diplome de Bacalaureat, certificate de competenţe lingvistice şi digitale, sau de absolvire a şcolii.
Secretara Colegiului Tehnologic „Constantin Bursan” din municipiul Hunedoara a ajuns în această situaţie, după ce a fost denunţată de o femeie de la care primise bani pentru a-i elibera mai multe acte de studii. „Inculpata a primit de la denunţătoarea S.D. o sumă de bani, în euro, în vederea eliberării unor certificate de competenţă lingvistică, certificat de competenţă digitală, certificat de absolvire a liceului şi o diplomă de bacalaureat pe numele numiţilor S.R.C. şi S.D.M., fiul, respectiv fiica denunţătoarei S.D., documente pe care le-a înmânat în original denunţătoarei la începutul lunii septembrie 2016 şi care au fost depuse de către denunţătoare la dosarul cauzei”, se arăta într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Pentru aceste acuzaţii, Monica Bianca Surdilă a fost arestată preventiv, după care a fost trimisă în arest la domiciliu. În prezent se află sub control judiciar, măsură care a fost revocată după pronunţarea sentinţei definitive.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ana spune:

    Cautam urgent persoane serioase care vor sa lucreze cate 2 ore pe zi, pentru castiguri in timpul liber. Se poate castiga 250 dolari chiar din prima luna, daca incapeti activitate in perioadda 12 aprilie – 12 mai. Cereti mai multe informatii la adresa noastra de email [email protected]

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Nu a reuşit să-şi recupereze banii sechestraţi de procurori

Fosta soţie a lui Nicolae-Robert Dan, ex-viceprimarul municipiului Hunedoara, nu a reuşit să-şi scoată de sub sechestrul asigurator al procurorilor...

Taximetrist înşelat şi furat de un client

Un taximetrist care a „plimbat” cu maşina un client peste 30 de kilometri s-a trezit cu cursa neachitată, dar şi...

Mutulescu mai aşteaptă pentru ordonanţa preşedinţială

După ce, în 9 martie 2017, Marius Mutulescu (foto) a fost revocat din funcţia de administrator special al SC Drumuri...

Închide