ActualitateFlashPolitica si administratie

Factură de 1 milion de lei pentru curent la Primăria Petroșani

Primăria municipiului Petroșani are de plătit o factură, pe luna ianuarie 2022, de aproape 1 milion de lei, anunță edilul șef Tiberiu Iacob Ridzi (foto).
Asta, după ce, la fi­nele anului trecut, fur­nizorul de ener­gie pentru ilumi­na­tul public a de­nun­țat unilateral con­trac­tul, din cauză că tariful convenit (de 600 lei/MWh) nu mai era sustenabil pe piața de energie liberalizată. “În a­ceste condiții, am fost nevoiți, conform re­gle­men­tărilor legale, să achi­ziționăm energie elec­trică de la un Furnizor de Ultimă Instanță (FUI), la un tarif sufocant pen­tru bugetul local, de 3.300 de lei/MWh. Practic, am fost obligați să con­trac­tăm și să achităm un tarif de 5 ori mai mare de cât plăteam pe ultimul contract.Primăria muni­ci­piului Petroșani a făcut toate eforturile pentru a putea funcționa în aceste condiții de-a dreptul dra­matice și de a menține iluminatul public, astfel încât locuitorii municipiului Petroșani să nu aibă de suferit din cauza prețurilor sufocante per­cepute de fur­nizorii de energie electric”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Ieri, cei de la Primăria Petroșani au reușit să obțină pe Bursa Română de Mărfuri, cel mai mic preț înregistrat de la începutul anului, de 990 lei/MWh, în urma unei proceduri de achiziție la care au participat trei ofertanți. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura