Sport

Fac naveta, pentru a deveni campioni

11-popice-inter-petrila

Ciprian Marinuţ

Popicarii de la Inter Petrila ţintesc câştigarea celui de-al treilea titlu naţional din istoria clubului, deşi nu-şi permit să plătească o cazare la Hunedoara pe parcursul turneului final.

Vor să fie campioni
Criza economică şi restanţele financiare pe care le are clubul Inter Petrila faţă de ei îi motivează şi mai mult pe popicarii antrenaţi de Marcel Dobrică să îşi dorească performanţa. Popicarii petrileni vor să fie campioni, pentru a treia oară în istoria clubului, deşi vor fi obligaţi să facă naveta la turneul final de la Hunedoara. Clubul nu i-a mai plătit pe sportivi încă din luna ianuarie şi nu-şi permite să cheltuiască bani pentru cazarea la Hunedoara, însă antrenorul Marcel Dobrică spune că elevii sunt foarte motivaţi să devină campioni. “Înţelegem situaţia grea a clubului şi nu ne deranjează deloc că  vom face naveta la Hunedoara. Suntem aproape de casă şi e uşor să ne prezentăm la arena de popice, chiar dacă dormim la Petrila”, a spus antrenorul Marcel Dobrică. Tehnicianul echipei Inter Petrila va duce la turneul de la Hunedoara un lot format din următorii sportivi: Dorin Virgil, Manea Mănel, Leontin Pop, Marius Codarcea, Marius Gheţea, Marian Bălan şi Florin Temnean. “Obiectivul nostru este  cucerirea titlului naţional. Avem şanse, pentru că jucătorii sunt bine pregătiţi şi serioşi”, a spus antrenorul jucător, Marcel Dobrică. Inter Petrila a fost campioană în 2000 şi 2004 şi a obţinut bronzul în 2008.

Luptă în careul de aşi
La turneul de la Hunedoara participă primele patru clasate în campionat la finalul sezonului regulat, care intră în competiţie cu puncte bonus, în funcţie e locul ocupat în clasament. Turneul masculin începe mâine, 5 iunie şi se încheie duminică, 7 iunie, iar la start se află echipele CFR Cluj (2 p.), CFR Olimpia Iaşi (1.5 p.), Inter Petrila (1.0 p.) şi Foresta Tălmaciu (0.5 p.). În prima zi, echipele participante se vor întrece „contra scor” şi va conta numărul de popice doborâte per total de fiecare echipă. Se va face clasamentul primei zile de concurs, cu următoarele puncte bonus: locul 1 – 2.0 pct; locul 2 – 1.5 pct; locul 3 – 1.0 pct; locul 4 – 0.5 pct. Aceste puncte se adună cu cele cu care fiecare echipă a intrat la turneul final şi se face un nou clasament, care va da „ţintarul” semifinalelor. În ziua a  II-a, se dispută semifinalele competiţiei, astfel: locul 1 – locul 4 şi locul 2 – locul 3, iar în ziua a III-a, se dispută finalele de clasament, pentru locurile 1-2 şi 3-4. Se joacă în sistemul internaţional, pe „victorii directe/puncte de meci“.

Oricum, merg în Europa
Toate echipele calificate la turneul final de la Hunedoara vor reprezenta România în cupele europene, astfel: locul 1 – la Cupa Mondială de la Budapesta (Ungaria), locul 2 – la Cupa Europei de la Skopje (FYR Macedonia), locurile 3 şi 4 – la Cupa NBC de la Apatin (Serbia). Întrecerile din cupele europene menţionate sunt programate în perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2009, acolo unde România va fi reprezentată de opt echipe, patru la masculin şi alte 4 la feminin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura