Politica si administratie

Exproprieri la Barajul care a fost inaugurat

Un număr de 142 de imobile din zona Barajului de la Mihăileni vor fi ex­pro­priate, ieri, guvernul adoptând o ho­tărâre în acest sens. “Actul normativ constituie ultima etapă a posibilității de finalizare a lucrărilor la baraj. Suma ne­ce­sară despăgubirii proprietarilor este de 219.981 de lei şi se alocă de la bu­getul de stat prin bugetul Minis­terului Mediului, pe anul 2022”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.
Intrarea în exploatare a barajului de la Mihăileni, când, nu se știe, va asigura necesarul de apă pentru locuitorii şi gospodăriile din zona Brad şi Crişcior, va produce energie electrică şi va apăra împotriva inundaţiilor o importanţă suprafaţă de terenuri agricole din lunca râului Crişul Alb pe sectorul Mihăileni – Vaţa, prin atenuarea viiturilor.
Toate astea se întâmplă după ce ministrul Mediului, Tanczos Barna, a participat la sfârșitul lunii martie a acestui an la inaugurarea barajului. Acum, nu știm ce a inaugurat ministrul, având în vedere că investiția nu e gata. O spune, cu subiect și predicat, co­mu­nicatul prefecturii, care arată că “Actul normativ, hotărârea pentru expropierea imobilelor, constituie ultima etapă a posibilității de finalizare a lucrărilor la baraj”. (S. Popa)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.