Comunitate

Expoziţie de pictură semnată Dana Maleş Smarandache, la Muzeul din Deva

Natalia Bumbac04 muzeu (7)

Ieri, la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva a fost inaugurată expoziţia de pictură intitulată „Ritmuri cromatice”, semnată de plasticiana Dana Maleş Smarandache (foto). Vernisajul de pictură abstractă conţine 20 de tablouri, de dimensiuni mari, realizate în ulei pe pânză. Lucrările au legătură între ele atât din punct de vedere cromatic, fiind folosită o gamă restrânsă de culori, dar şi compoziţional.
„Prin aceste lucrări am încercat să aduc ceva nou în pictură, să ies din tipare. Picturile mele sunt strâns legate de natură, de acolo mă inspir. Am folosit culori puternice albastru şi roşu, deoarece simbolistica lor mă atrage. Precum Paul Gauguin, preferatul meu ca artist plastic, care a folosit culori puternice, fără să ţină cont de reguli. A făcut ceea ce a simţit. Este a doua expoziţie la Deva, prima fiind în 2012, atunci când am avut un atelier de pictură, care a plecat de la ideea colegului meu Mircea Popiţiu. Pe viitor voi organiza o expoziţie de ceramică, cu care voi veni şi la Deva, dar şi o expoziţie de portrete”, a afirmat artista plastică.
Dana Maleş Smarandache locuieşte la Timişoara, unde a absolvit Facultatea de Arte şi Design, este licenţiată în  arte vizuale (pictură) şi arte decorative (ceramică), deţinând, de asemenea, şi un masterat în pictură. Artista a locuit pentru mult timp în Deva, fiind strâns legată sufleteşte de aceste locuri. Dana Maleş Smarandache a obţinut mai multe premii şi distincţii ca artist plastic, printre care diploma de Excelenţă la Salonul de Iarnă al Festivalului Internaţional A.R.T.E. 2014.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura