Expoziţie de pictură la muzeul din Deva

23 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Educatie si cultura

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara vă invită joi, 25 februarie 2021, ora 11:00, să participaţi la vernisajul expoziţiei de pictură: „Taina culorii” sem­nată Constantin Alăzăroae. Vernisajul ex­poziţiei se va desfăşura în curtea Palatului Magna Curia.
„Expoziţia de pictură «Taina culorii» face cu­noscute publicului lucrări realizate în culori acrilice şi în ulei pe pânză de Cons­tantin Alăzăroae. Majoritatea pieselor ex­puse relevă preferinţa pentru natura statică.
Constantin Alăzăroae este autodidact şi se formează experimentând teme precum: naturi statice şi peisaje. Expoziţia este o de­dicaţie simbolică pentru începutul pri­mă­verii şi tratează cu sensibilitate, frumu­seţea coloristică a florilor. Autorul pictează naturi statice cu flori, care denotă fra­gi­li­tate şi iubire pentru frumos, iar peisajele redau secvenţe ale naturii create din tuşe păstoase de culoare. Simbol al reînvierii naturii şi al vieţii – floarea devine motiv de inspiraţie şi Constantin Alăzăroae dezvoltă aparte preferinţă pentru acest subiect
Aflat în căutarea sinelui, se inspiră din realitatea înconjurătoare, construindu-şi o lume colorată cu dor şi iubire pentru natură, pentru viaţă şi pentru frumos. Pe pânzele sale, încearcă a surprinde fru­mu­seţea unică a naturii şi mireasma coloris­tică a florilor degajă un plăcut sentiment de căldură sufletească. Încercarea lui Constantin Alăzăroae constă în ex­ploa­tarea harului de care dispune pentru a se descoperi pe sine” relatează curatorul ex­po­ziţiei muzeograf dr. Diana Loredana Pan­tea, de la Secţia de Istorie şi Artă a Muze­u­lui Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.
„Expoziţia din acest an are o unitate şi o armonie dată de tematică dar şi de cromatică. O cromatică bazată, în general, pe contraste puternice, vii, dinamice, în­tre­rupte arareori de altele suave, delicate sau sobre şi misterioase. Constantin Alăzăroae ne propune o lume frumoasă şi armoni­oasă, o lume în care ne invită să pătrun­dem cu speranţa că vom trăi şi noi clipa noastră de fericire admirând creaţia sa” menţionează prof. dr. Adriana Emilia Cănija Popa.
„Expoziţia «Taina culorii» reprezintă pen­tru mine o împlinire a sufletului, pe care o destăinui şi o dăruiesc” , afirmă Constan­tin Alăzăroae, autorul lucrărilor.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 25 februarie – 25 martie 2021 de marţi până duminică, conform programului de vizitare a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. (Secţia de Marketing şi Relaţii cu Publicul)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedoara preia modelul celor din Oradea. Imobilele abandonate din municipiu vor fi demolate

Adriana Năstase Proprietarii clădirilor şi spaţiilor comer­ciale abandonate sau neîntreţinute cores­pun­zător din Hunedoara riscă amenzi de până la 50.000 de...

Două noi centre de vaccinare pentru dascălii hunedoreni

De astăzi, 24.02.2021, sunt deschise două centre noi de vaccinare destinate cadrelor didactice, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara. Centrele...

Protest spontan la poarta termocentralei Mintia

Mai mulţi sindicalişti de la Termocentrala Mintia au protestat spontan, ieri, în faţa sediului unităţii, în semn de solidaritate cu...

Închide