Expoziţie de pictură la muzeul din Deva

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara vă invită joi, 25 februarie 2021, ora 11:00, să participaţi la vernisajul expoziţiei de pictură: „Taina culorii” sem­nată Constantin Alăzăroae. Vernisajul ex­poziţiei se va desfăşura în curtea Palatului Magna Curia.
„Expoziţia de pictură «Taina culorii» face cu­noscute publicului lucrări realizate în culori acrilice şi în ulei pe pânză de Cons­tantin Alăzăroae. Majoritatea pieselor ex­puse relevă preferinţa pentru natura statică.
Constantin Alăzăroae este autodidact şi se formează experimentând teme precum: naturi statice şi peisaje. Expoziţia este o de­dicaţie simbolică pentru începutul pri­mă­verii şi tratează cu sensibilitate, frumu­seţea coloristică a florilor. Autorul pictează naturi statice cu flori, care denotă fra­gi­li­tate şi iubire pentru frumos, iar peisajele redau secvenţe ale naturii create din tuşe păstoase de culoare. Simbol al reînvierii naturii şi al vieţii – floarea devine motiv de inspiraţie şi Constantin Alăzăroae dezvoltă aparte preferinţă pentru acest subiect
Aflat în căutarea sinelui, se inspiră din realitatea înconjurătoare, construindu-şi o lume colorată cu dor şi iubire pentru natură, pentru viaţă şi pentru frumos. Pe pânzele sale, încearcă a surprinde fru­mu­seţea unică a naturii şi mireasma coloris­tică a florilor degajă un plăcut sentiment de căldură sufletească. Încercarea lui Constantin Alăzăroae constă în ex­ploa­tarea harului de care dispune pentru a se descoperi pe sine” relatează curatorul ex­po­ziţiei muzeograf dr. Diana Loredana Pan­tea, de la Secţia de Istorie şi Artă a Muze­u­lui Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.
„Expoziţia din acest an are o unitate şi o armonie dată de tematică dar şi de cromatică. O cromatică bazată, în general, pe contraste puternice, vii, dinamice, în­tre­rupte arareori de altele suave, delicate sau sobre şi misterioase. Constantin Alăzăroae ne propune o lume frumoasă şi armoni­oasă, o lume în care ne invită să pătrun­dem cu speranţa că vom trăi şi noi clipa noastră de fericire admirând creaţia sa” menţionează prof. dr. Adriana Emilia Cănija Popa.
„Expoziţia «Taina culorii» reprezintă pen­tru mine o împlinire a sufletului, pe care o destăinui şi o dăruiesc” , afirmă Constan­tin Alăzăroae, autorul lucrărilor.
Expoziţia poate fi vizitată în perioada 25 februarie – 25 martie 2021 de marţi până duminică, conform programului de vizitare a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. (Secţia de Marketing şi Relaţii cu Publicul)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare