Actualitate

Expoziţie de icoane la Catedrala Episcopală din Deva

Nicolle Ebner

În a 40-a zi de după Învierea Domnului, la praznicul Înălţării Domnului Iisus Hristos la cer, credincioşii care ieri au trecut pragul Catedralei Episcopale „Sf. Nicolae” din Deva, pentru a asista la săvârşirea Sfintei Liturghii, au avut parte şi de un eveniment mai puţin obişnuit în bisericile din municipiu.

După 10 ani

Credincioşii au avut fericita ocazie de a admira o parte din zecile de icoane realizate de hunedoreanca Maria Fartuşnic (foto) şi care, în această zi de sărbătoare creştină, au împodobit interiorul Catedralei Episcopale „Sf. Nicolae” din Deva. Tema lucrărilor expuse a fost tocmai Înălţarea Domnului. O parte dintre icoanele admirate de credincioşii deveni au făcut înconjurul României şi, în expoziţii de grup, au ajuns şi pe meleagurile Olandei, Germaniei şi Spaniei. „Cea de astăzi (n.r. – ieri), este a 51-a expoziţie personală cu icoane realizate în ulei, pe pânză. La Catedrala din Deva, am mai expus şi în 2000. Special, am cerut permisiunea Episcopului Gurie al Devei şi Hunedoarei, pentru a expune icoanele realizate de mine, deoarece tema abordată este chiar Înălţarea Domnului”, spune Maria Fartuşnic.

Născută pe meleaguri moldovene, în Rădăuţi – Prut, judeţul Botoşani, în urmă cu 64 de ani, Maria Fartuşnic a plecat în 1980 la Moscova, pentru a studia pictura. De câteva zeci de ani, s-a stabilit în Hunedoara, iar în ultima perioadă, pe lângă pictură cu temă religioasă, scrie şi poezie. Până acum, a publicat nouă volume de carte religioasă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura