Examene amânate în zonele carantinate

Simularea examenului de evaluare na­ţională a fost amânată la Petroşani, Brad şi Simeria, după carantinarea localităţilor.
Cei 440 de absolvenţi ai clasei a VIII-a vor susţine testările după încetarea măsurilor de carantinare, conform unui calendar apro­bat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hune­doara, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În aceste situaţii, subiectele pentru simulare vor fi elaborate la nivelul Inspectoratului şcolar Judeţean Hunedoara.
La nivelul judeţului, peste 2.000 de elevi din clasele a VIII-a vor participa, începând de astăzi, la simularea probelor din cadrul eva­luării naţionale. ”În judeţul Hunedoara simularea probelor scrise se organizează în 65 de unităţi de învăţământ cu nivel gim­nazial, pentru un număr de 2.036 de elevi de clasa a VIII-a. (…) Conform art.2, alin 2 din OME 3499, din 16 martie 2021, în cele opt unităţi de învăţământ cu nivel gimnazial din Brad, Simeria şi Petroşani, unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se va or­ganiza simularea evaluării naţionale cu prezenţă fizică pentru cei 440 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, după încetarea măsurilor de caran­tinare, conform unui calendar aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hune­doara, dar nu mai târziu de 15 mai 2021. În aceste situaţii, subiectele pentru si­mulare vor fi elaborate la nivelul Inspec­to­ratului Şcolar Judeţean Hunedoara”, se arată într-un co­municat al instituţiei. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare