Evadarea din pluton

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara s-a distanţat la cinci puncte de locul doi şi la şase lungimi de echipele de pe poziţiile trei-cinci, după victoria fără emoţii, scor 3-1 (2-0), obţinută pe terenul ultimei clasate, Europa Alba Iulia. Trupa antrenată de Marius Opric şi-a asumat astfel, după doar şase etape, rolul unui ciclist mult mai valoros decât ceilalţi adversari, care ia cursa pe cont propriu şi îşi măreşte constant avansul faţă de pluton.

O Europă ostilă, dar fără capcane
Aflată într-un accelerat  proces de acomodare la rigorile eşalonului trei, „lanterna roşie” s-a prezentat în faţa liderei FC Hunedoara cu ambiţie şi ostilitate. Mult mai obişnuită cu dimensiunile reduse ale terenului fără tribune din localitatea Drâmbar şi susţinută de la garduri de suporteri pătimaşi, nou-promovata Europa a avut prima ocazie periculoasă a partidei. La un atac poziţional al negru-albaştrilor, Munteanu (5) a ţâşnit pe contraatac, i-a driblat uşor pe Dosan şi Ambruş, şi a intrat în careu, unde a fost blocat în momentul şutului de Cuciula şi portarul Dragotă, care au acordat corner.
FC Hunedoara a „arestat” apoi balonul şi s-a instalat cu autoritate în terenul advers. Diferenţa de valoare individuală între jucători şi de organizare şi-a spus cuvântul şi negru-albaştrii au reuşit deschiderea scorului în urma unei faze fixe. Suciu (17) a fost faultat la limita careului, Pepenar a executat lovitura liberă plasat pe jos, iar tânărul portar Răducanu a respins greşit în faţă şi Robert Cristian a reluat cu latul, de la doar doi-trei metri: 0-1. Peste doar cinci minute, Pepenar l-a lansat pe culoar pe acelaşi Suciu, iar atacantul hunedorean a majorat diferenţa la 0-2, cu un şut la colţul scurt, la care portarul Răducanu a fost din nou prost plasat.
Complet depăşiţi, jucătorii echipei din Alba Iulia n-au fost deloc „europeni” şi au început să fie din ce în ce mai ostili. Unul dintre cele cinci-şase faulturi mai dure ale trupei antrenate de Dan Mănăilă a provocat accidentarea lui Găceanu (min. 32), el fiind înlocuit cu Zdrîncu. Cu acest atu al agresivităţii, Europa şi-a trecut în cont mai multe ocazii de gol, însă Apetri (34), Cristea (37) şi Munteanu (38) au fost blocaţi de portarul Dragotă şi FC Hunedoara avea avantaj confortabil la pauză. Scorul de 2-0 nu s-a dovedit periculos, deoarece la scurt timp de la reluare, Ambruş (58) a aruncat zarurile partidei, marcând cu capul pentru 3-0, după un corner executat de Roiu. De la acest scor, s-a jucat cu garda jos, gazdele căutând cu ambiţie golul de onoare, iar hunedorenii mizând pe conservarea avantajului. Insistenţele Europei au dat roade în minutul 82, când şutul lui Apetri de la 22 de metri l-a prins pe picior greşit pe Dragotă, 1-3. Totuşi, hunedorenii au avut ultimul cuvânt, însă Pepenar (88) a şutat slab din poziţie de singur cu portarul, iar acesta a respins în corner.

Derbi de detaşare
Printr-un interesant concurs de împrejurări, FC Hunedoara va juca în etapa viitoare cu o altă nou-promovată, CS Oşorhei. Spre deosebire de Europa, care are viaţă grea în acest debut de sezon, trupa de lângă Oradea este revelaţia startului de campionat, întrucât ocupă locul doi al clasamentului. Meciul programat sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 15.00, pe Stadionul „Michael Klein”, le oferă aşadar negru-albaştrilor şansa să se detaşeze şi mai mult de următoarele clasate, întrucât rivale serioase în lupta pentru promovare nu par a exista.

Europa Alba Iulia – FC Hunedoara 1-3 (0-2)
Au marcat: Apetri (82) / R. Cristian (18), Suciu (23), Ambruş (58).
Europa Alba Iulia: Răducanu – Groza, Hîrceagă (68 Haiduc), Circov (46 Samoilă), Arsene – Apetri, M. Cristea, Bratima, Lupşan (57 Cristea) – Andrea, Munteanu. Antrenor Dan Mănăilă
FC Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – Găceanu (32 Zdrîncu), Vajda (cpt.), R. Cristian (70 Vişan), Pepenar, Făgărăşanu (73 Lintaru) – Suciu (67 I. Radu).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lidera şi-a pierdut gloria la Geoagiu

Universitatea Petroşani, revelaţia startului de campionat şi lidera Ligii a IV-a, a suferit prima înfrângere în actualul sezon, fiind învinsă,

Bucurii mari şi mici pentru asistaţii de la UAMS Baia de Criş

Încetul cu încetul, toamna face legea prin judeţ. La Unitatea de Asistenţă Medico Socială din Baia de Criş, conducerea şi-a...

O iniţiativă lăudabilă şi profund umanitară

Casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, membre ale Uniunii Teritoriale Hunedoara a CAR, s-au consacrat în ultimele două decenii ca...

Închide