Europarlamentarul Siegfried Mureşan vrea ca România să obţină funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene

7 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Deputatul european hunedorean Siegfried Mureşan (foto) susţine că România are şansa de a obţine un portofoliu important în viitoarea Comisie Europeană.

”În toate funcţiile importante din Uniunea Europeană au fost desemnaţi candidaţi din statele membre vechi, din vestul Europei. Germania a primit preşedinţia Comisiei Europene, Belgia, preşedinţia Consiliului European, Italia, preşedinţia Parlamentului European, Franţa a primit conducerea Băncii Centrale Europene, iar Spania, funcţia de Înalt Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate.
De aceea, dacă va trece de votul Parlamentului European, preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va avea obligaţia de a balansa acest dezechilibru geografic în interiorul Comisiei Europene, adică să acorde portofolii importante pentru ţările din Europa de Est”, a susţinut Siegfried Mureşan. Europarlamentarul a mai arătat că ţările din regiune au deţinut în permanenţă funcţii de vicepreşedinţi în cadrul Comisiei Europene. Estonia a avut de trei ori funcţia de vicepreşedinte, Slovacia, de două ori, iar Bulgaria şi Letonia, câte o dată.
”Faptul că România nu a avut încă nici o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei, deşi este a doua cea mai mare ţară din Est – obligă Guvernul României să negocieze o funcţie de vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru ţara noastră. Vedem cum, la nivelul Parlamentului European, noi, europarlamentarii români, am obţinut funcţii de conducere datorită votului acordat de alegători, dar şi pentru că ne-am demonstrat competenţa în faţa colegilor şi am ştiut să negociem. Aşadar, se pot obţine funcţii importante pentru România la nivel european, în plus, toate argumentele de mai sus sunt de partea noastră”, a mai arătat deputatul hunedorean.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prima serie de copii români din diaspora a ajuns la Tabăra Căprioara

Un grup de 50 de copii români, care trăiesc în Atena şi Salonic, participă, în aceste zile, la Deva, la...

Sâmbătă, în Piața Unirii din Deva: teatru și muzică în aer liber

  Primăria Municipiului Deva vă invită, sâmbătă, 6 iulie, la ora 18:30, în Piața Unirii din Deva, la un spectacol...

Doliu în PSD Hunedoara. A murit Dorel Rusu, secretarul executiv al Organizației Județene

     Secretarul executiv al Organizației Județene a PSD Hunedoara, Dorel Rusu,  a murit astăzi la un spital din București....

Închide