Politica si administratie

Europarlamentarul Iuliu Winkler: Tinerii europeni pot câștiga un bilet pentru a descoperi Europa

Anul 2022 este Anul European al Tineretului, în care Uniunea Europeană și-a propus să pună în evidență problematica tineretului, greutățile cu care se confruntă tinerii după restricțiile din perioada pandemiei, dar și soluțiile care pot veni din Europa.

Cinci întrebări
Un program foarte popular în rândul tinerilor revine pentru a doua oară în acest an și acordă o șansă supli­men­tară tinerilor care împlinesc 18 ani, vârsta majoratului. Este vorba despre programul Discover EU! Încearcă și Tu, dacă ai 18 ani! Un număr de 35.000 de tineri europeni au șansa de a câștiga un bilet de tren gratuit pentru a călători prin Europa. Aceștia pot aplica prin Portalul European
pentru Tineret https://europa.eu/youth/ discovereu_ro între 11 octombrie și
25 octombrie.
Inițiativa DiscoverEU își propune să ajute tinerii să descopere continentul european și să stabilească contacte internaționale, noi prietenii și amintiri de neuitat. În 2022, cu această nouă rundă, ajungem la un total de 70.000 de beneficiari!
Pentru a avea șansa de a câștiga un permis de călătorie cu trenul, solici­tanții trebuie să completeze cinci în­trebări tip test și o întrebare supli­mentară de departajare pe site-ul pentru tineret. Competiția este des­chisă oricărei persoane născute în 2004, adică pentru oricine care îm­pli­nește 18 ani anul acesta. Câștigătorii vor putea călători în Europa timp de maximum 30 de zile în perioada cuprinsă între 1 martie 2023 și 29 februarie 2024. Există și opțiunea călătoriei în grup, așa că tinerii pot aplica împreună cu prietenii lor, având parte în acest fel de o experiență de neuitat, de o călătorie care va fi me­morabilă. Cei care împlinesc 18 ani în prima jumătate a anului viitor vor putea aplica în runda din luna martie 2023 a Programului Discover EU. Doresc mult succes tuturor tinerilor în descoperirea Europei!

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura