Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan, despre propunerea preşedintelui Comisiei Europene: „Jean-Claude Juncker se gândeşte mai mult decât guvernul actual la cum să pună România pe harta UE”

13 septembrie 2017 | 5 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan (foto) consideră că propunerea preşedintelui Comisiei Europene de a organiza la Sibiu un summit UE reprezintă „o idee excelentă“, afirmând că Jean-Claude Juncker se gândeşte mai mult decât Guvernul de la Bucureşti la cum să pună întreaga Românie pe harta Uniunii Europene în timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE.
„Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus, astăzi, în discursul său din Parlamentul European privind Starea Uniunii Europene, organizarea unui summit UE la Sibiu în 30 martie 2019, la o zi după ce Marea Britanie va părăsi, din păcate, Uniunea Europeană. Acest summit, care va avea loc chiar în timpul Preşedinţiei române a Consiliului, îşi propune să reflecteze şi să ia decizii cu privire la viitorul Uniunii Europene. Este o mare oportunitate pentru România de vreme ce toţi viitorii paşi de integrare europeană vor fi legaţi de numele oraşului Sibiu. Prin Preşedinţia română a Consiliului, programată în primul semestru al anului 2019, trebuie să aducem Uniunea Europeană mai aproape de România şi să informăm românii cu privire la UE, trebuie să punem toată ţara pe harta Uniunii“, spune Mureşan, într-un comunicat de presă.
În opinia sa, decizia luată de Guvern în luna iulie de a organiza toate întâlnirile informale la nivel ministerial ale Consiliului în Palatul Parlamentului este o „mare greşeală“ întrucât „România este mai mult decât Casa Poporului, este al şaptelea stat ca populaţie la nivelul UE“.
„De aceea, am propus Guvernului să organizeze reuniunile ministeriale în mai multe oraşe din ţară. De ce să nu avem reuniunea miniştrilor Apărării la Constanţa, în apropiere de baza militară de la Kogălniceanu, unde să vorbim despre securitate în Europa sau unde este mai potrivit să se desfăşoare reuniunea miniştrilor Energiei dacă nu tot la Constanţa, unde te gândeşti să construieşti un terminal de gaz lichefiat? De asemenea, propun ca reuniunile pe Educaţie să fie organizate într-un centru universitar cu tradiţie şi prestigiu, de ce nu, la Cluj-Napoca sau Timişoara, iar reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe să se organizeze la Iaşi, lângă graniţa cu Republica Moldova, unde să vorbim despre Vecinătatea estică şi pericolele venite dinspre Federaţia Rusă“, arată europarlamentarul hunedorean. (A.Năstase)

Loading...

Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Cris spune:

  Mai europarlamentarule,stai linistit,ce dracu de pericole vezi din partea Rusiei?Astia nici nu ne baga in seama!Dar trebuie sa te bagi si tu in seana!

 2. Vasil Turok spune:

  Ce pericole ? Mari pericole: distrugerea democraţiei, exacerbarea unor conflicte interetnice, compromiterea justiţiei. Sunt doar cáteva. E mult ? E puţin?

 3. Cristian spune:

  Vorbește prostul care habar nu are de politica externă.Probabil se uită doar la telenovele.Dute-n p.m în Rusia!

 4. Ealocin spune:

  Unde dreacu a pus-o Basescu si Udrea cei ce te-au propulsat ? DEmagogie ieftina .

 5. Volodea Dembinski spune:

  Cât de ieftină a fost demagogia în anii 1812, 1877, 1940 1944 ? Cât de mare este demagogia care spune că moldovenii nu sunt români ? Cât de mare este demagogia care spune că Mihai Eminescu este poet moldovean nu român ?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Inspectorii sanitar-veterinari au controlat Piaţa Agroalimentară Petroşani

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara (DSVSA) au controlat, ieri, Piaţa Agroalimentară Petroşani, vrând să se asigure...

RĂSPUNDEREA PENTRU PREJUDICIILE CAUZATE DE LUCRURI

Doris Visirin, avocat În contextul meteorologic actual, cu furtuni, vijelii, copaci doborâţi peste maşini şi acoperişuri smulse de vânt, instituţia...

Expoziţie de pictură la muzeul devean

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR), cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează astăzi, începând cu ora 12, în spaţiile...

Închide