Comunicat de presă al senatorului PNL Eleonora-Carmen Hărău: „În 2017, Guvernul Tudose cheltuie şi o parte din banii pe anul 2018”

13 septembrie 2017 | 7 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

„Oamenii trebuie să ştie că Guvernul Tudose continuă să ascundă datele reale privind stabilitatea financiară a ţării. Cu chiu, cu vai au reuşit să scoată, cel puţin pe hârtie, o rectificare bugetară pozitivă, deşi, dacă ne uităm cum s-au modificat principalele componente ale bugetului de stat, cât s-a tăiat de la transporturi, de la proiectele de investiţii, de la cercetare sau de la programe sociale destinate elevilor, numai pozitivă nu ni se pare această rectificare.
La cât de mare este creşterea economică, Guvernul s-a împiedicat tocmai de tichetele pentru grădiniţă şi de programul masă caldă pentru elevii nevoiaşi? Nu cred că ar fi fost cineva care nu s-ar fi bucurat dacă rectificarea bugetară pozitivă ar fi venit ca urmare a creşterii economice, ca urmare a încasărilor bugetare suplimentare. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat! Consumul a crescut, încasările din TVA sau accize au scăzut. Producţia industrială, cel puţin statistic, a crescut, însă impozitul pe profit a scăzut şi el. Sunt paradoxuri care ne ridică multe semne de întrebare asupra a cât de pozitivă e rectificarea bugetară.
Situaţia bugetară este îngrijorătoare, însă, tertipurile la care apelează PSD pentru a se încadra în ţinta de deficit sunt şi mai periculoase decât brambureala în care acţionează Guvernul, zi de zi. Am avertizat, încă din primăvară, că Guvernul va secătui companiile de profiturile realizate în anul 2016 şi că le va lăsa fără nici un leu pentru investiţii şi dezvoltare. Este incalificabil cum companiile profitabile au ajuns să facă apel la credite în bănci pentru a se dezvolta, pentru că toate resursele au fost luate de Guvern.
De parcă nu ar fi fost suficient, acum, chiar ministrul Mişa se ocupă, personal, ca să ia de la unele companii, încă profitabile, cum sunt Romgaz sau Conpet, şi banii disponibili pentru dezvoltare în anul 2018, prin şmecheria «dividendului special». Atât de rău s-a ajuns că se cheltuie astăzi banii de anul viitor? Mai mult decât atât, prin măsura split TVA, adică a acelui cont special de TVA aflat la dispoziţia organului fiscal, Ministerul de Finanţe urmăreşte să atragă la bugetul de stat, în luna decembrie, şi veniturile bugetare din TVA care s-ar fi plătit în a doua jumătate a lunii ianuarie! De aceea Guvernul „îi stimulează” pe agenţii economici să opteze cât mai curând la contul de TVA. Pe scurt, şi cu bani din 2016, şi cu bani din 2018, Guvernul Tudose abia închide bugetul pe anul 2017. Ceea ce mă îngrijorează pe mine, personal, este că incompetenţa şi amatorismul Guvernului PSD-ALDE se va răsfrânge chiar începând de anul următor, când, cu resurse bugetare mai puţine, Guvernul trebuie să-şi onoreze promisiunile: majorări de salarii pentru personalul bugetar, majorări ale punctului de pensie, sprijin suplimentar pentru categoriile vulnerabile.”

Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

Loading...

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lucian spune:

  Lasa ca si tu te impiedici in bonurile de masa ale angajatilor firmelor unde esti actionara. Ai stiut ca bonurile alea pe care le stampilezi ca sa cumpere de la tine de la magazin sunt spalate cu hipoclorit si apoi calcate? Ca sa isi cumpere la pret mai mic de aia fac asa ca la magazinul vostru toate produsele sunt de 3 ori mai scumpe.

 2. Matache spune:

  Hop si toapa! Daca nu e roman,e harau! Rusinea Ardealului!

 3. giga spune:

  Las’ca si tu ai facut ceva de genul aista, smecherie cu impozitul, dar invers.

 4. iovu spune:

  Comenteaza unii fara prea multa judecata ! Nu este aici vorba de afacerile doamnei Harau( are destule bube si dansa), ci de faptul ca un guvern iresponsabil prejudiciaza viitorul acestei natiuni ! Sunteti de acord cu asta ? E ok atunci !

 5. giga spune:

  Pentru iovu: Nu conteaza judecata, conteaza comunicatul, sau la noi se pune lupul la pazit oile ? Sau pe limba ta iovule cel “Hotul striga hotii !”. Lamurit acum ?

 6. Scotty spune:

  Asking questions are in fact good thing if you are not understanding anything entirely, except this paragraph
  provides good understanding yet.

 7. Scott bis spune:

  Bai Scott ești în Romania.Ai uitat?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan, despre propunerea preşedintelui Comisiei Europene: „Jean-Claude Juncker se gândeşte mai mult decât guvernul actual la cum să pună România pe harta UE”

Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureşan (foto) consideră că propunerea preşedintelui Comisiei Europene de a organiza la Sibiu un summit UE reprezintă...

Inspectorii sanitar-veterinari au controlat Piaţa Agroalimentară Petroşani

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara (DSVSA) au controlat, ieri, Piaţa Agroalimentară Petroşani, vrând să se asigure...

RĂSPUNDEREA PENTRU PREJUDICIILE CAUZATE DE LUCRURI

Doris Visirin, avocat În contextul meteorologic actual, cu furtuni, vijelii, copaci doborâţi peste maşini şi acoperişuri smulse de vânt, instituţia...

Închide