Eurodeputatul Iuliu Winkler propune realizarea unei statui a ştampilei

20 mai 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost prezent la Deva, să-l susţină pe eurodeputatul Iuliu Winkler, candidat din nou pentru un loc în Parlamentul European. Hunor a declarat că alegerile europarlamentare din acest an sunt cele mai importante de când România a intrat în Uniunea Europeană. ”De aceea, vrem o mobilizare foarte bună a comunităţii maghiare la vot şi susţinerea candidaţilor Uniunii”, a spus liderul UDMR.

Apărarea graniţelor
„Uniunea Europeană se află în faţa unei schimbări majore. Urmează schimbări importante, pentru că această competiţie globală aduce provocări importante. Nici un stat european nu va reuşi singur, nici măcar statele puternice, într-o competiţie globală cu SUA, China, India şi Rusia“, a spus Kelemen.
„Dacă graniţele externe nu sunt apărate, atunci tot ceea ce înseamnă libertăţile cele mai importante în interiorul spaţiului european vor suferi, fiindcă Spaţiul Schengen funcţionează până când graniţele externe sunt în siguranţă, până când sunt apărate. De aceea, eu cred că prima provocare pentru UE este o provocare de securitate şi o cooperare, din acest punct de vedere, mai strânsă, între statele membre, fiindcă în interiorul continentului – dacă vrem să păstrăm spaţiul liber pentru persoane, pentru mărfuri, pentru servicii – trebuie să simţim fiecare om, fiecare familie, fiecare naţiune, că suntem în siguranţă când e vorba de terorism, de trafic de arme, de trafic de droguri şi aşa mai departe“, a apreciat Kelemen Hunor.

Concurs de proiecte
Pe de altă parte, eurodeputatul Iuliu Winkler a declarat că ”Am pus gând rău, în primul rând, birocraţiei. Acum, aproape de finalul campaniei electorale, am întâlnit mulţi oameni care mi-au spus că birocraţia omoară România. Nu vreau să fac rime, ci să redau o situaţie existentă. De aceea, birocraţia trebuie înfrânată. Ştampila este simbolul birocraţiei româneşti. Deşi există o lege care spune că ştampila este facultativă, cred că ne-am întâlnit cu toţii cu situaţii în care funcţionari au solicitat ştampila pe documente. UDMR a luptat mereu pentru descentralizare. Am propus, şi poate facem un concurs de proiecte în acest sens, realizarea unei statui în Piaţa Victoriei, închinată ştampilei, astfel ca toţi cei care vizitează această piaţă să-şi aducă aminte că au ca datorie înfrânarea birocraţiei în România”, a declarat Iuliu Winkler.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Fantastic!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Iată ce a răspuns un locuitor al comunei Balşa, politicienilor aflaţi în campanie electorală: “Nu cred că drumul va fi asfaltat, până nu scrie în MESAGERUL HUNEDOREAN!”

Campania electorală în general e bună, pentru că oamenii, oriunde s-ar afla ei, pot să-i vadă pe politicieni şi să...

Intrare gratuită pentru copii la Sarmizegetusa Regia, de 1 iunie

Sub genericul „De mână în Capitala Daciei”, Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice (SPAMI), din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara,...

O nouă lovitură pentru PNL Hunedoara! Primarul liberal din Peştişu Mic susţine candidaţii PSD la europarlamentare

Încă o lovitură pentru organizaţia judeţeană Hunedoara a PNL în plină campanie electorală. Primarul comunei Peştişu Mic, Casian Leorean Voina...

Închide