Eu cu cine mai votez?

Mai este un pic până pe 9 decembrie. Undeva pe Valea Mureşului, la poartă la baci’ Petre; „A venit iarna, fular nu am, geaca de acum 4 ani primită de la PDL s-a rupt şi mă spăl când plouă, că s-a spart şi găleata primită de la PNL cu care scot apa din fântână. Pensia nu îmi ajunge de medicamente. Am un pic de noroc că nu plouă şi merg în şlapi, dar nu ştiu până când, că se preconizează ninsori şi cizme, ioc. Bine cu UE, tocmai acum, că fac mămăligă, din făina pe care am primit-o de la ei, dar primarul mi-o zis că este de la cei din guvern. Tace, apoi se uită spre mine şi zice: asta este ţara pentru care am lucrat o viaţă. Blajin, cu ochi mici  şi-un zâmbet disperat, mă întreabă: apoi matale cu cine zici că eşti, cu Diaconescu? Ăsta nu-i şi cu Nistor şi primaru’?, că tot vin, ne spun de toate şi pleacă. Să ştii că s-au supărat pe mine când vorbeau de agricultură la cămin, iar eu i-am întrebat dacă ştiu care este culmea agriculturii, iar când le-am zis-o, nu le-a picat foarte bine. Care? Apoi să ari Calea Victoriei cu boii de la guvern!“. Râde zgomotos, lăsând la vedere o gură ştirbă şi o faţă plină de riduri. După alte mici şicane, i-am strâns mâna şi am plecat, pentru a nu ştiu câta oară cu sentimentul că nu se mai poate face nimic. Am obţinut în schimb promisiunea că mă votează, că sunt tânăr şi bun de lucru.

Nu pot să nu vă spun de câte ori am vrut să renunţ când am văzut în ce hal a ajuns poporul român, unde este astăzi educaţia, sănătatea şi cultura. Mă uit şi nu pricep nimic, în timp ce domnii de la guvernare, cei din USL,  vin şi ne spun de realizările lor şi de progresul ţării, în teritoriu, imaginea este total diferită, întâlnită doar după ce faci ceea ce am făcut eu în această campanie. Să mergi din casă în casă, să cunoşti nevoile oamenilor,  fără să-i minţi şi să-i cumperi, şi cu specialişti, alţii decât cei care au fost în parlament până acum, să găsim urgent soluţii.
Joia, zi de târg la Brad. Plin de lume. La fel, vine iarna, nevoi mari, probleme multe, marfă destulă, dar scumpă. Şi aici, oameni trişti cu privirea în pământ şi buzunarele goale. Dintr-un grup de oameni trecuţi de prima tinereţe, mă abordează un domn, care se recomandă Vergil, fost maistru minier, acum pensionar. „Domnule, dumneata eşti Draia? Nu esti moţ de-al nostru?“ „Ba da, îi răspund, după ce-i întind mâna. „Apoi bine că mai vin şi tineri să mai facă ceva şi pentru noi, că ăştia care au fost până acum, vai şi amar. Ai grijă, că la Nistor nu-i plac moţii. În 2008, l-a dat afară pe Cazacu, primarul din Brad, din şef de la PSD, iar acum umblă pe la alţii cu aranjamente şi să facă rău, că-i e frică de Natalia Intotero, moaţă şi ea, să nu câştige pe Orăştie- Simeria, că pierde el. Asta ştiu de la un văr din Orăştie. A dracului politica, de ce nu-i lasă domnule pe alţii, dacă ei nu mai pot?“.
Am mai stat câteva ore, am discutat cu zeci de oameni, la fel şi aici, nemulţumire şi sărăcie. Am plecat  cu acelaşi sentiment,  că nu se mai poate face nimic. Am ajuns într-un hal de degradare morală şi economică, cum nu mai este la nimeni în lume. M-am întrebat la fel; de ce suportă poporul atâtea, de ce nu face nimic, de ce-i mai votează? Pentru o geacă, pentru o găleată sau o făină de mălai? Acestea sunt costurile suferinţei?
Dintr-o ţară fără datorii şi cu exporturi în întreaga lume până în 1989, cu locuitori care nu ştiau ce-i şomajul, astăzi unde suntem? Unde suntem, domnule Nistor?, şef al PSD Hunedoara, aşa cum spunea domnul Virgil de la Brad, pentru că dumneavoastră aţi condus după 1989, comune, judeţul şi ţara. Ce aţi făcut dumneavoastră, măcar pentru locuitorii din Brad, în mandatul în care aţi fost deputat, că ce aţi făcut pentru dumneavoastră se vede în declaraţia de avere, din nefericire pentru dumneavoastră, obligatorie şi publică.
Dragii mei, motivele pentru care am continuat, voi continua şi sper sunt: baci’ Petre, domnul Virgil, maistru de la Brad, şi dumneavoastră, poporul român, şi nu în ultimul rând, Nistor. De ce Nistor? Simplu, pentru că politruci ca el care au condus România 20 de ani, care v-au lăsat pe drumuri, fără bani, medicamente şi căldură, care m-au făcut să plec o perioadă printre străini, să simtă şi el ce este greul, nevoile şi frigul. Nu sunt pentru răzbunare, dar 20 de ani sunt prea mult. După 9 decembrie, dacă politruci ca Nistor, Păran şi alţii ajung oameni de rând, mai avem o şansă, iar dacă nu, atunci Dumnezeu cu mila, iar ei cu puterea.
„Partidul Poporului a luat naştere din dorinţa celor mulţi, a celor săraci, a celor umiliţi de sistem, de a avea altă clasă politică, mai responsabilă, cu orientare spre om, şi cu frică de Dumnezeu, iar pentru aceasta, avem obligaţia civică şi morală, ca toţi cei afectaţi de criză, sărăcie şi decizii împotriva poporului, pe 9 decembrie să ieşim la vot şi să redăm românilor speranţa şi demnitatea“.
Draia Daniel Ovidiu, candidat PP-DD la funcţia
de deputat colegiul Brad-Valea Mureşului.

21 de comentarii la „Eu cu cine mai votez?

 • 4 decembrie 2012 la 2:42
  Permalink

  Domnule Draia as vrea cu cea mai mare dorinta sa cred ca tu poti face ceva pentru noi amaratii din Soimus dar la fel ne-am inselat si cand i-am acordat votul meu unui maimutoi batran.Poate ar trebui ca lumea sa il vada pe Sfintia S.A. Nistor prin adevaratul sau caracter.Poate cineva ar trebui sa relateze modul sau de comportament fata de ingrijitorii sai.In rest mult succes in campanie si sper sa faci fata atacurilor parsive dar binecunoscute ale USL.Jos cu mortii din Parlament!E timpul tineretului!

 • 4 decembrie 2012 la 9:24
  Permalink

  Stiu totii ce care voteaza domnule Draia ca, daca au votat primarul de la un anumit partid sa voteze un parlamentar de alta culoare politica,asa ca fi-ti sigur ca motii va voteaza. Succes !!!

 • 4 decembrie 2012 la 10:45
  Permalink

  Cristi, mai invata putin limba romana sa poti scrie corect.In al doilea rand, pe cine sa votam? Un sarlatan si un mincinos mai mare ca ODD nu cred ca exista.

 • 4 decembrie 2012 la 11:16
  Permalink

  ,,Leul ” Draia si ,,leoaica ” Sorina sunt in faza de turbare , cu spumele la gura viseaza si vad numai pe Nistor , mint cu nonsalanta alegatorii din colegiul in care candideaza Draia impotriva lui Nistor. S-a dus din casa-n casa impreuna cu Cristian Vladu numai cu nistor in gura fara sa-si analizeze cuvintele pe care le spun ( numai minciuni Inventate de ,,ceata lui pitigoi” Draia , Irimie ,Vladu ,Sorina si finantatorul )la adresa lui Nistor. Uita ca Vladu a fost si este PDL-ist a fost ce-l care a dat geaca lui baci Petre( „A venit iarna, fular nu am, geaca de acum 4 ani primită de la PDL s-a rupt ..”) Mare rusine ca tot minti cred ca sigla MINCIUNA vi se potriveste cel mai bine PP-DD-istilor PDL-istilor. Cred ca sunteti drogati pentru ca nu va dati seama cat mintiti, si copii judeca mai mult decat voi. Te erijezi in reprezentantul motilor dar daca iti verifici arborele ginealogic esti mai mult din zona extracarpatica, Daca Avram Iancu ar vedea cum reprezinti tu motii te-ar da in gura unui lup sa fuga cu tine pana te pierde, MINCINOSULE SI NESIMTITULE

 • 4 decembrie 2012 la 13:26
  Permalink

  Mai Eli dupa cum vorbesti de „cultivat” de ce nu ii faci tu un arbore „ginealogic” la domnul Nistor si poate va intelegeti sa mereti dracu la scoala ca n-ati prins cursurile de limba romana decat pana in clasa a 2-a.Daca Avram Iancu ar vedea ce faci tu cu limba romana cred ca te-ar da pe tine dracu afara din tara.Cat despre cine merita sa fie deputat cred ca un tanar merita mai mult decat un cadavru in descompunere precum Nistor a carui activitate s-a rezumat doar la o disputa cu Boureanu si atat.

 • 4 decembrie 2012 la 13:30
  Permalink

  Aceasta persoana care isi spune eli are un vizibil retard mintal, dupa modul in care se exprima. O fi in sevraj? Posibil…cert este ca limba romana o face varza. Cred ca si Tonciu e mai desteapta ca tine. Pentru cultura ta generala, desi sigur nu ai asa ceva, arborele de care vorbesti se numeste genealogic, nu ginealogic. E clar ca pupatul curului lui Nistor dauneaza grav sanatatii. Iar sa crezi ca e cineva mai mincinos decat Nistor…deja e blasfemie…dar la asta se pricepe Nistor cel mai bine, altfel nu si-ar fi mazgalit chipul prin biserici.

 • 4 decembrie 2012 la 15:01
  Permalink

  Mergeti dracului de prosti care tot mintiti si va atacati adversarii de frica ca nu castigati nu mai stiti ce-ati mintit ieri si ce mintiti astazi, toata ziua suflati pe Nistor in *** de aveti bataturi . Voi sunteti niste cadavre impreuna cu Draia si Vladu care a-ti mers din casa-n casa sa-l vorbiti numai de rau , Lasati oamenii sa voteze cu cine vor,RETARDATILOR si MINCINOSILOR nu mai terorizati locuitorii colegiului

 • 4 decembrie 2012 la 16:14
  Permalink

  Pentru Marina : cu siguranta in cazul lui Eli este vorba despre arborele ,, ginecologic ” !

 • 4 decembrie 2012 la 16:29
  Permalink

  Vladu-hot mafiot care a papat din banii Mintiei,a facut campanii electorale pe bani deturnati de la Termocentrala(vezi celebrul filmulet cu el in rol principal),sustinator al regimului Basescu,care v-a taiat salarii,pensii,a marit TVA,etc. se vrea iar in parlament?Am argumente destule?Draia-copil de militian,taica-su era spaima Devei(stiti la ce ma refer),un parvenit care este in stare sa lase o familie amarata fara locuinta doar ca sa mai aiba el un imobil?Care vorbeste de saracie dintr-un q7?Il cunoasteti personal,ati sa stati de vorba cu el,ramaneti cu gura cascata cata prostie poate sa emane.El nu este in stare sa scrie dupa dictare ce scrie aici daramite sa creeze un asemenea text elaborat.El nu va castiga nici la el in sat,la Boholt(el e mot cum sunt eu american).Aia isi bat joc de el acolo in sat.Treziti-va,asta nu este un candidat real,lui i se pun cuvinte in gura pe care el nu le intelege de catre altii.El a fost pus sa candideze,dar din momente ce esti sponsorizat,de ce nu?Putem continua dzbaterea aici pe forum(voi,cei ce sunteti platiti de ei sa scrie),am argumente pentru 100 de pagini pentru ca voi intreceti orice imaginatie.Ati observat ca nu am facut campanie pentru nimeni?UnVot si Marina-doar daca scrii corect ai dreptul la opinie,doar daca ai o exprimare coerenta poti sa scrii pe forumurile acestui ziar infect?Daca esti ziarist si iei bani de la candidat ramai dracului sa-i scrii articolele nu te mai lua de altii pe forum ca s-ar putea ca in viata de zi tu sa nu faci 2 lei.

 • 4 decembrie 2012 la 17:00
  Permalink

  COX ai dreptate in tot ce spui si nimeni nu contesta informatiile tale dar nici nu poti sa imi zici ca Nistor e un sfant ca nu imi vine sa cred!Toti sunt niste hoti!Hai sa fim seriosi daca nu ai bani sau familie cu bani nici macar nu poti indrazni sa visezi la o candidatura pentru deputat.Mi-as dori ca fiecare de aici care sustine un candidat sa aiba averea lu Nistor sau a lu Draia.Din partea mea duca-se dracu amandoi si Draia si Nistor dar nu ai nici pe cine alege dintre ceilalti asadar intre Draia si Nistor eu il prefer pe Draia.

 • 4 decembrie 2012 la 18:03
  Permalink

  Decat cu Draia mai bine votez cu NISTOR. Draia este un mincinos ordinar. S-a dus prin sate si a mintit oamenii. Toata lumea stie ca a mintit. Draia este un ordinar.

 • 4 decembrie 2012 la 19:40
  Permalink

  Pentru comentatorii platiti de Draia Ovidiu si Cristian Vladu ,,Culmea ridicolului: cu cine va salva PPDD Termocentrala Mintia

  Modul de a face politică a PPDD nu mai are niciun secret. Actualii şi parţial foştii guvernanţi sunt catalogaţi drept ciocoi, dar listele PDL sunt în proporţie de 85% (dacă nu mai mult) pline de „ciocoi”. Un caz de un ridicol absolut îl întâlnim în judeţul Hunedoara. Recent, în publicaţia „Mesagerul Hunedorean”, un candidat PPDD, Ovidiu Draia, titra astfel un articol publicitar electoral: „Guvernele ciocoilor USL şi PDL au dus Termocentrala Mintia în pragul colapsului. Noi o vom salva de la închidere!”. Ei bine, cu cine credeţi că vrea PPDD să salveze Termocentrala de la Mintia? Cu nimeni altul decât Cristian Vladu, fost prefect PDL al judeţului şi fost şef de campanie în 2010 pentru candidatul PDL la parţialele din colegiul Haţeg. Se ştie, Vladu a fost înregistrat audio în cadrul unei discuţii cu alţi membri ai staff-ului de campanie, şi el afirma că a adus 1,5 miliarde lei pentru campanie, dar a lăsat clar de înţeles că nu sunt bani de acasă. Unde credeţi că lucra Cristian Vladu? Era director general adjunct la Termocentrala Mintia. Iar acum candidează în Colegiul 2 Senat Hunedoara în care figurează şi satul Mintia. Şi candidează în tandem cu Ovidiu Draia, candidat în Colegiul 1 Deputaţi Hunedoara. Noi nu deţinem informaţii despre situaţia termocentralei de la Mintia, dar dacă aceasta se află în dificultate, atunci o contribuţie a avut şi Cristian Vladu.”

 • 4 decembrie 2012 la 20:32
  Permalink

  Domnita Cox, ca ma indoiesc sincer ca esti o doamna, daca e asa infect ziarul, ce cauti tu sa comentezi aici? Probabil nici tu nu ai ce face acasa si nu faci nici macar un leu, ca doi lei e mult si e criza acum.
  Desigur ca ai dreptul la o opinie si daca nu stii sa scrii corect, cu toate ca orice om care a terminat 8 clase ar trebui sa stie macar atat, dar ca sa incerci sa fii formator de opinie asa cum incerci tu si altii de-ai tai pe aici este imperios necesar sa stii macar sa scrii si obligatoriu sa ai o exprimare coerenta. Altfel nu ai cum sa pretinzi ca ceea ce spui are vreo importanta si nici nu ai cum sa fii credibil in ochii cuiva.
  Cat despre tine, domnule Stiucan, hai nu mai spune ca Draia e un mincinos? Dar Nistor ce o fi? Vreun sfant? Ar vrea el, asta reiese clar din unele picturi murale, bisericesti, dar stim cu totii ca si asta minte de stinge. Ca sa mergem doar putin pe firul logicii, daca Draia a fost in PSD un fel de sluga a lui Nistor, oare de la cine a invatat el sa minta? De la Nistor, desigur.

 • 4 decembrie 2012 la 20:50
  Permalink

  Vad ca nu incapi de mine asa ca am sa-ti dau replica.Arata-mi 3 greseli in toata postarea mea?Tu cred ca nu ai inteles ca eu nu fac campanie la nimeni!Citeste inca o data ce am scris si vezi daca fac campanie cuiva!Imi spun parerea chiar daca este un ziar abject si murdar.Din cauza oamenilor ca tine stam „bine” ca vad o nedreptate si stau indiferenti,mai bine bat din gura decat sa ia atitudine.Ai argumente ca am scris neadevaruri?Despre asta discutam aici in ca ca nu te-ai prins.Despre cine abereaza si cine spune adevarul.Despre cine face ceva si cine doar spune ca va face.Dar tu vad ca ii tii partea unuia si altuia care in ochii mei nu fac nici cat un rahat de pe marginea drumului.Asta faci tu,iti schimbi nick-ul de la o postare la alta,si te uiti dupa o virgula,o litera lipsa.Atat poti tu momentan,atat te duce capul,atat faci.Si nu in ultimul rand,e domnul Cox.Ca asta ti-am dat eu acum.Astept corectarea la incercarea mea de a forma opinia unora(gratis,spre deosebire de tine).

 • 4 decembrie 2012 la 21:08
  Permalink

  Doamna Cox, sau domnule Cox, spre deosebire de tine, eu imi folosesc numele real, Sorina, daca mie mi te adresezi aici. Esti sigur ca nu faci campanie la nimeni? Atunci cum se face ca stai non-stop cu ochii pe acest site si imediat ce posteaza cineva, repede sari si tu ca ars? Ori ca iti spui Cox ori ca iti spui Stiucan, tot tu esti. Ziarul Mesagerul spui ca e abject si murdar. Asa o fi, dar sigur il citesti, altfel nu ai posta aici. Nu eu m-am uitat dupa virgule, litere, etc. Probabil iti lipseste o informatie esentiala anului 2012. Multi oameni chiar stiu limba romana. Nu eu te-am corectat, dar daca vrei tu neaparat sa te corectez, pot sa o fac si pe asta.

 • 4 decembrie 2012 la 21:21
  Permalink

  Inca astept corectiile la postarea mea.Vad ca mi-ai dat imediat replica.Cum e cu treaba cu:”stai non-stop cu ochii pe site” si dai replica?Trebuie sa iti faci norma de postari ca altfel nu vin verzisorii.

 • 4 decembrie 2012 la 23:06
  Permalink

  Mai COX ce agitat esti aici pe site!Mai usor cu tastatul ca te vede mamica ta si maine iti taie portia de net.Daca tu iti dai cu opinia gratis toata ziua si nu faci altceva inseamna ca singurul tau ideal de existenta este laba ursului si umflarea in pene in spatele unui calculator!Invata sa nu te mai agiti atata pentru iubitul tau Nistor ca si daca iese nu o sa te scoata din lenea in care te afunzi acum.O sa plece la Bucuresti unde isi va mai mari un pic averea.Inainte sa vorbesti de oameni mai meri si tu si mai informeaza-te sau daca tot ti-a dat mamica liber la net mai cauta si tu pe pretenu Google.Cat despre agitatia ta despre corectatul scrisului pot sa iti spun un singur lucru scoala e deschisa pentru orice varsta deci nu e prea tarziu sa mergi pe la clasa pregatitoare.Succes la lustruitul curuletului prea sfintitului Nistor..

 • 4 decembrie 2012 la 23:26
  Permalink

  Mai domnule Cox, nu am facut corectura ca sa nu te umilesc mai mult decat o faci tu singur. Dar, cum vad ca tu mergi pe principiul „prostul nu e prost destul pana nu e si fudul”, iti fac si placerea de-a te corecta. Iata:
  1. Dupa „bine” – se pune virgula;
  2. „in ca ca nu te-ai prins” – stiu ca te gandesti mereu la *****, dar aici sigur ai vrut sa spui: „in caz ca nu te-ai prins”;
  3. Dupa …altuia, se pune virgula;
  4. Asta faci tu: (se pune 2 puncte pentru ca urmeaza sa enumeri mai multe lucruri) iti scimbi nick-ul de la o postare la alta (aici nu se pune virgula) si te uiti dupa o virgula, o litera lipsa.
  Cat despre faptul ca ai face chestia asta gratis, sa fim seriosi! Daca e ceva ce a invatat romanul dupa `89 incoace, este faptul ca atunci cand cineva spune ca face ceva gratis, sigur o face din banii poporului sau le va lua banii ulterior. Cuvantul „verzisorii” e de pe vremea cand era Chuck Norris tanar. Omule, modernizeaza-te! Vremea dinozaurilor a trecut, la fel si vremea lui Nistor!

 • 5 decembrie 2012 la 0:19
  Permalink

  E foarte bine sa -l votati pe Draia.Dupa ce batranul a muls cat a putut la politia rutiera,e bine sa mulga si odrasla.

 • 5 decembrie 2012 la 0:59
  Permalink

  @UnVot…..prietene,esti mai retard ca Sorina din postare careia nu am inteles decat jumatate(si asta din cauza exprimarii de pe vremea lui Chuck).Am pomenit eu cuvantul Nistor?Prietene,lasa gargara pe aici sari in pat ca se da stingerea.Nu mai fa vocalize pe aici ca se chinuie oamenii sa-ti inteleaga postare.Dar poate te ajuta sorina cu corectiile,dar sa te intelegi cu ea sa primesti explicatii mai inteligibile decat am primit eu.Mai postati si voi 2-3 zile pe aici pana va taie Draia „verzisorii”.Urmeaza inca 4 ani de „viata grea” pe langa un personaj care il tot aparati voi pe aici pe forumuri.4 ani de „realizari”,”proiecte” si timp berechet pentru a pregati urmatoarea campanie.4 ani in care strangeti rahat in voi pe care il defecati intr-o luna pe forumuri.In traducere libera:pentru voi urmeaza 4 ani de mancat rahat.Pofta buna!

 • 5 decembrie 2012 la 1:32
  Permalink

  Vrei si tu?A am uitat o sa iti dea Nistor din belsug!Cat despre faptul ca esti intr-atat de prost incat nu stii sa citesti, asta deja e o problema pe care nici macar mentorul tau Nistor nu o poate remedia.Vorba aceea „Prostia din nascare nu mai are scapare”.Si ca sa vezi cat esti de prost: Asta e un site…SITE, nu forumuri unde babuinii ca tine isi pierd virginitatea.Hai fuga la culcus „STAMBULE” ca maine ai ore cu domnul invatator Nistor, o sa te invete unde sa iti bagi bastonasul lui pe care tot il lingi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare