Eşec sever, dar bun la moral

11 x 1 capitanul Tomescu

Ciprian Marinuţ

Olimpic Simeria a pierdut cu 1-7 meciul din deplasare cu pretendenta la titlu, Design Braşov. Scorul e însă exagerat, întrucât olimpicii au jucat bine şi au condus cu 1-0, fapt ce le-a dat încredere în forţele proprii.

Egalaţi dintr-un penalty inventat
Trupa antrenată de Liviu Braşoveanu a arătat ca o echipă disciplinată şi bine organizată şi s-a mobilizat perfect în debutul partidei de la Braşov, în ciuda presiunii adversarilor. Jocul bun şi curajos al olimpicilor a fost răsplătit de golul reuşit de căpitanul Tomescu (min. 3) care a deschis scorul cu un şut frumos de la 10 metri. După gol, Olimpic s-a închis, preferând să distrugă acţiunile gazdelor. Strategia a mers perfect, până când arbitrii Gherman şi Gal au dictat un penalty şi fostul jucător al FC Deva, Alpar Csoma, a egalat, 1-1. „Penalty-ul a fost inventat, întrucât Moţ nici măcar nu l-a atins pe adversarul care a plonjat la noi în careu”, a spus antrenorul simerienilor, Liviu Braşoveanu. Ghinionul simerienilor s-a amplificat, iar Pânzaru a marcat pentru 2-1, cu un şut norocos de la semidistanţă, la care portarul Titi Bejinariu era mascat de un coechipier.

Au câştigat …încredere
Olimpic a dat o replică de bun nivel şi în trei sferturi din repriza secundă. Drept dovadă, scorul de 2-1 s-a menţinut până în minutul 33, când Design a făcut 3-1 prin reuşita lui Chaguinha (33). Conştienţi că nu mai au ce pierde, simerienii au riscat şi au jucat în sistem 5-0 cu Matei portar avansat. Design s-a apărat însă exact şi a lovit prin portarul Caramălau care a marcat cu un şut din poartă în poartă: 4-1. Pe final, Olimpic s-a prăbuşit, în principal din punct de vedere fizic, întrucât a avut doar două schimbări, iar gazdele au mai marcat trei goluri şi au dus scorul la 7-1. „Buta s-a accidentat în minutul cinci şi am rămas doar cu două schimbări. Efortul şi-a spus cuvântul şi pe final am picat. Important e însă că acest meci le-a schimbat jucătorilor modul de a gândi. Dacă până acum se temeau de meciurile cu echipele tari, acum au încredere în forţele proprii şi şi-au propus să realizeze o surpriză plăcută în meciul cu Concordia Chiajna din etapa viitoare”, a precizat antrenorul simerienilor, Liviu Braşoveanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.