Sport

Eşec dramatic cu vicecampioana mondială

Ciprian Marinuţ

Naţionala de popice a României a fost învinsă cu scorul de 6-2 (la numai cinci popice doborâte diferenţă) de reprezentativa Ungariei, într-o întâlnire amicală, disputată sâmbătă la Hunedoara. România a pierdut cu acelaşi scor şi la senioare, în vreme ce la echipele sub 18 ani, fetele au învins, iar băieţii au pierdut.
 

Nou record individual, înfrângere la echipă
Rămasă fără activitate după retragerea din campionat a echipelor de la C.S. Siderurgica, Arena de popice din Hunedoara a „înviat” sâmbătă, când a găzduit patru meciuri internaţionale. Faţă în faţă s-au aflat echipele de seniori/senioare şi cadeţi/cadete ale României şi Ungariei.
Confruntarea seniorilor a fost una de clasă mondială. Ungaria e vicecampioana mondială din 2009, iar România a ocupat locul şase la acelaşi turneu final al celor mai bune echipe ale lumii. Tricolorii, pregătiţi de antrenorul Marcel Dobrică de la Inter Petrila, au fost aproape de o surpriză, dar au fost învinşi la limită. Robert Merza (CFR Cluj) şi Dorin Virgil (CFR Cluj, ex- Inter Petrila) au „ţintit” mai bine decât adversarii, însă ceilalţi patru popicari ai României au fost depăşiţi, la limită, şi Ungaria a cucerit patru dintre cele şase puncte de meci. La total de popice doborâte, tot maghiarii au fost mai tari cu cinci „beţe” (3.496 p.d.–3501 p.d.), astfel că Ungaria a cucerit şi punctele bonus şi s-a impus cu 6-2.     
România se consolează cu faptul că Robert Merza a reuşit un nou record al arenei din Hunedoara cu 650 popice doborâte, fiind mai tare decât vedeta mondială Kiss Norbert (561 p.d.). „Meciul a fost pe muchie de cuţit. Putea fi 4-4, dacă jucătorii noştri erau mai concentraţi la câteva bile. Oricum, partida a fost un antrenament util pentru participarea la Campionatul Mondial de la Sarajevo, programat în perioada 17-28 mai. Până atunci, în 12-13 martie, vom mai avea un amical cu echipa Serbiei, tot la Hunedoara”, a spus antrenorul Marcel Dobrică.

Victorie la cadete
În confruntarea senioarelor, România a pierdut tot cu 6-2 la puncte de meci, însă la doar două popice diferenţă la număr de popice doborâte (3.245 p.d. –3.247 p.d.). Singura victorie românească din cele patru dueluri cu Ungaria a fost obţinută de echipa de cadete. Fetele antrenate de ploieşteanca Constanţa Constantin s-au impus cu 2.103 p.d. la 2.060 p.d. Pentru România au punctat: Ioana Manolache–561 p.d., Bianca Bărdiţă–524 p.d., Sorina Bălan –510 p., Gianina Dorobăţ–508 p.d. La cadeţi, România, pregătită de clujeanul Grigore Blaga, a fost învinsă cu scorul de 2.082 p.d. la 2.129 p.d.
Arbitrii confruntării de popice de la  Hunedoara, dintre cele patru echipe ale României şi Ungariei, au fost sârbul Dragoslav Stikovac (din Belgrad) şi românul Marian Constantin (din Braşov).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura