Enoriaşi evacuaţi, din cauza unui colet suspect

03 IMG_3972

Nicoleta Popa

Aproximativ 40 de enoriaşi, care se aflau ieri dimineaţă la slujba oficiată la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ din Deva, din Parcul Opera, au fost evacuaţi, după ce o persoană a sunat la 112 şi a semnalat prezenţa unui colet suspect. Sub racla Sfintei Fecioare Maria, se afla o sacoşă neagră, care, potrivit enoriaşilor, era acolo încă de duminică.
„Când vroiam să schimb florile de la Racla Maicii Domnului, am văzut o sacoşă neagră. Am deschis-o şi am observat că înăuntru era un pachet mare, învelit în hârtie albă. M-am speriat şi i-am anunţat şi pe ceilalţi enoriaşi, iar consilierul epitrop al bisericii a sunat la 112”, a declarat Ana Pope.

Detonat în poligon
La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Poliţiei municipiului Deva, ai Serviciului Criminalistic şi ai Grupei Pirotehnice a IPJ Hunedoara, ai ISU Hunedoara, SMURD, Ambulanţa Deva, precum şi Brigada Antitero a S.R.I.
„În urma examinării coletului cu aparatul cu raze X, s-a stabilit că acesta nu prezintă risc pirotehnic, întrucât în interior nu sunt metale sau dispozitive explozive improvizate. Pachetul a fost ridicat şi detonat într-un poligon de lângă Deva, stabilindu-se că a conţinut mai multe cărţi”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Consilierul epitrop al bisericii a afirmat că în Ajunul Crăciunului au mai găsit o plasă, în care se afla o geantă goală. În Ajunul Anului Nou, un alt colet suspect amplasat în Deva pe Aleea Armatei i-a pus în alertă pe poliţişti. În urma verificărilor, s-a constatat că în acesta se aflau doi căţeluşi, care au fost abandonaţi de stăpânii lor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Victimele inundaţiilor, ajutate de pompieri

Pompierii de la ISU Hunedoara şi voluntarii filialei judeţene a Crucii Roşii au oferit ajutoare familiilor din Crişcior şi Vaţa...

Hăbian şi Cosma, favoriţi la titlul de antrenor al anului

Titlul de antrenor hunedorean al anului 2009 este ţinut la secret de D.S.J. Hunedoara şi va fi deconspirat doar în...

Strivit de propria maşină

Un tânăr de 25 de ani din Hunedoara, Daniel B., a fost accidentat de propria maşină, o Dacia 1310.  Acesta

Închide