EvenimentFlash

Enoriaşi evacuaţi, din cauza unui colet suspect

03 IMG_3972

Nicoleta Popa

Aproximativ 40 de enoriaşi, care se aflau ieri dimineaţă la slujba oficiată la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ din Deva, din Parcul Opera, au fost evacuaţi, după ce o persoană a sunat la 112 şi a semnalat prezenţa unui colet suspect. Sub racla Sfintei Fecioare Maria, se afla o sacoşă neagră, care, potrivit enoriaşilor, era acolo încă de duminică.
„Când vroiam să schimb florile de la Racla Maicii Domnului, am văzut o sacoşă neagră. Am deschis-o şi am observat că înăuntru era un pachet mare, învelit în hârtie albă. M-am speriat şi i-am anunţat şi pe ceilalţi enoriaşi, iar consilierul epitrop al bisericii a sunat la 112”, a declarat Ana Pope.

Detonat în poligon
La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Poliţiei municipiului Deva, ai Serviciului Criminalistic şi ai Grupei Pirotehnice a IPJ Hunedoara, ai ISU Hunedoara, SMURD, Ambulanţa Deva, precum şi Brigada Antitero a S.R.I.
„În urma examinării coletului cu aparatul cu raze X, s-a stabilit că acesta nu prezintă risc pirotehnic, întrucât în interior nu sunt metale sau dispozitive explozive improvizate. Pachetul a fost ridicat şi detonat într-un poligon de lângă Deva, stabilindu-se că a conţinut mai multe cărţi”, a declarat subinspectorul Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Consilierul epitrop al bisericii a afirmat că în Ajunul Crăciunului au mai găsit o plasă, în care se afla o geantă goală. În Ajunul Anului Nou, un alt colet suspect amplasat în Deva pe Aleea Armatei i-a pus în alertă pe poliţişti. În urma verificărilor, s-a constatat că în acesta se aflau doi căţeluşi, care au fost abandonaţi de stăpânii lor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura