Energie electrică şi biogaz, din gunoaie

Carmen Cosman

Primăria municipiului Petroşani vrea să transforme deşeurile menajere în energie electrică şi biogaz. O delegaţie a municipalităţii a fost în Viena, unde a vizitat mai multe entităţi de producere a energiei şi biogazului din materiale refolosibile.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi (foto) este tentat de ideea de producere a energiei electrice şi a biogazului din materiale refolosibile, mai ales că a vizitat în capitala Austriei mai multe astfel de fabrici. „În toată Europa, se constată o preocupare în ceea ce priveşte găsirea resurselor alternative de energie şi o grijă foarte mare pentru mediul înconjurător. Avem oferte de la diverse firme de a prospecta piaţa şi, în funcţie de acestea, probabil vom organiza o licitaţie”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi. Acesta a precizat că realizarea unor deponee ecologice de gunoi nu intră în conflict cu ideea acestor incineratoare. „Oricum, suntem obligaţi prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană să reducem cantitatea de gunoi depozitată în gropile ecologice, cu un anumit procent în fiecare an”, a subliniat primarul din Petroşani.
Delegaţia municipalităţii s-a aflat în Viena la invitaţia unei firme care are mai multe unităţi de producere a energiei electrice şi termice din deşeuri, după ce selectează tot ei gunoiul menajer.

3 comentarii la „Energie electrică şi biogaz, din gunoaie

 • 26 septembrie 2011 la 9:47
  Legătură permanentă

  Va felicit pentru aceasta initiativa ,sa speram ca o ve-ti duce la indeplinire si o sa fie o practica majora la noi in judet ,asa vom avea si curatenie si ieftinire la factura .

 • 26 septembrie 2011 la 13:43
  Legătură permanentă

  Felicitari pentru primaru Tiberiu Iacob Ridzi.

 • 1 octombrie 2011 la 2:47
  Legătură permanentă

  un mincinos primarUl RIDIZI, A PROMIS CA ASFALTEAZA DRUMURILE DIN COLONIE, SI ACUM O LASA LA ANUL CA VIN ALEGERILE

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.