Sport

Enduro la… înălţime

Ciprian Marinuţ

Participant la ediţia a II-a a „Enduro Panorama” de la Ghelari, Dani Oţil, vedeta Antenei 1, a avut o porţie dublă de adrenalină, pentru că a… şi zburat cu paramotorul, deasupra Ţării Pădurenilor, împreună cu prietenul său, celebrul parapantist Tomi Coconea.

Răsplată pentru X- Alpes

De-abia întors de pe traseu, după prima etapă a cursei, lui Dani nu i-a venit să creadă când a dat cu ochii de prietenul său, parapantistul Tomi Coconea. “Zburătorul” din Petroşani a aterizat spre seară în tabăra de la Ghelari, la milimetru, culmea, tocmai în parcul moto al competiţiei. Şi nu a venit oricum, ci cu un aparat ciudat: o parapantă cu motor de 70 de cai putere. A venit să-l încurajeze pe Oţil şi să-i mulţumească pentru că l-a sprijinit la o competiţie importantă pentru el: X-Alpes. Tomi l-a invitat pe Dani lângă el în paramotor, aşa că vedeta A1 a mai trăit o aventură, de această dată nu prin păduri, ci prin aer. Un apus de soare pe care nu-l va uita uşor. După peste 100 de kilometri de traseu prin albii, creste de munte, urcuşuri şi coborâri extreme, Oţil s-a relaxat la …altitudine.

“E o surpriză extrem de plăcută. Zborul a fost extraordinar. Nu mă aşteptam să fie atât de lin”, a spus Dani Oţil. „Gestul său de a mă sprijini să particip la importanta competiţie din Alpi merita o revanşă. Îi mulţumesc şi sper că i-a plăcut zborul”, a replicat Tomi Coconea. Parapantistul nu a scăpat uşor, pentru că enduriştii din competiţie au vrut să guste şi alte senzaţii şi de-abia au aşteptat şi ei o tură prin aer.

Evenimentul moto al anului

Campionii europeni de enduro au participat, în week-end, în Munţii Poiana Ruscăi, la o cursă extremă, dar „prietenească”, organizată de membrii Clubului Moto “Haita” Deva. Competiţia poate fi considerată evenimentul moto al anului în judeţul Hunedoara. Au participat peste 110 rideri din Ungaria, Germania, Austria, Italia, Franţa şi Anglia, plus mulţi endurişti români. Printre vedetele prezente s-au remarcat francezii Greg Eyries (între primii 10 în Campionatul Mondial de Enduro) şi Patrick Boissy (unul dintre cei mai experimentaţi endurişti),  Peter Katay (campionul naţional al Ungariei), germanul Manuel Kronpas (locul 6, clasa experţi, RedBull Romaniacs), austriacul Peter Nesuta (locul doi, clasa hobby, Romaniacs 2009) şi Romeo Dunca (participant la Paris – Dakar). Aseară au fost anunţaţi câştigătorii concursului. Astfel, la clasa experţi, a câştigat Peter Katay, din Ungaria, iar la clasa hobby, pe primul loc s-a clasat Mihai Babici, din Baia Mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura