Sport

Emoţii şi show la „Cupa Crăciunului”

11 x 1 echipele clubului RealSport Deva au reusit

Ciprian Marinuţ

 RealSport Deva (grupa 1995), FC Bihor (grupa 1997), InterStar Sibiu (grupa 1998) şi Inter Petrila (grupa 1999) au fost primele patru laureate ale „Cupei Crăciunului“ la mini-fotbal, competiţie ce a depăşit ca încărcătură emoţională orice campionat al seniorilor. La ediţia a III-a organizată de C.S. „RealSport” Deva au participat peste 500 de copii de la 54 de echipe, care au oferit spectaculoase faze de fotbal la şase categorii de vârstă, cuprinse între nouă şi 14 ani.

Îndrăgostiţi de fotbal
„Reţeta” tradiţională a „Cupei Crăciunului”, desfăşurată de vineri până ieri, pe cele două terenuri sintetice, încălzite şi acoperite de la Baza RealSport din Deva, a fost respectată şi la ediţia din acest an. „Ingrediente” precum risipă de efort, ambiţie, suflet, talent şi chiar ştiinţă a fotbalului, ce pot fi „ambalate” în expresia „dragoste pentru fotbal”, au fost prezente în toate partidele disputate. Dornici să devină fotbalişti şi să demonstreze că au talent şi că au muncit mult la antrenamente, copiii au dat totul în teren, fără să se gândească la recompense sau premiile puse în joc. Toţi visau însă să câştige aprecierea antrenorilor, părinţilor şi coechipierilor şi să se remarce, pentru a fi promovaţi la cluburi mai mari şi mai puternice. Au rezultat astfel meciuri aprig disputate, cu scene rar întâlnite în competiţiile seniorilor. Am asistat la execuţii tehnice şi combinaţii ce i-ar face invidioşi chiar şi pe mulţi fotbalişti seniori. Am văzut, de asemenea, manifestări incredibile de bucurie, dar şi echipe întregi cu lacrimi în ochi, provocate de înfrângeri. Şi  culmea implicării, am văzut rezerve şi spectatori-părinţi, care se rugau în genunchi pentru reuşita celor din teren.

Competiţie de top
Turneul „Cupa Crăciunului” de la Deva a fost de un foarte bun nivel calitativ, pentru că a aliniat la start echipe de la cluburi cu tradiţie şi experienţă în descoperirea şi creşterea copiilor şi juniorilor, dar şi formaţii de la şcoli private de fotbal, ce vin tare din urmă. Echipele cluburilor Unirea Alba Iulia, FC Bihor, LPS Tg. Mureş şi Jiul Petroşani, care au dat deja jucători naţionalei, au demonstrat că au şi acum “fler” şi pricepere la descoperirea şi creşterea juniorilor. Concurenţa a venit din partea şcolilor de fotbal particulare, reprezentate de CS RealSport Deva, ACS Odorheiu Secuiesc şi InterStar Sibiu, care au avut echipe foarte competitive şi mulţi jucători talentaţi.

Patru grupe, patru campioane
Echipele de la CS RealSport Deva s-au calificat în semifinale la toate cele patru categorii de vârstă disputate vineri şi sâmbătă, însă la fiecare grupă a fost câte o campioană diferită. La grupa copiilor născuţi în 1995, clubul devean a reuşit să câştige finala, după lovituri de departajare în faţa celor de la LPS Tg. Mureş, cu scorul de 6-5. La grupa 1997, la care au fost cele mai multe echipe participante (12), Real Sport a ocupat locul trei, fiind devansată de FC Bihor şi Rival Alba Iulia, deşi a avut un parcurs perfect în grupa preliminară. La categoria 1998, Real Sport s-a clasat pe locul patru, după ce a pierdut, scor 1-5, în finala mică, în faţa celor de la Şoimii Sibiu, ambele echipe fiind devansate de InterStar Sibiu şi ACS Odorheiu (2-0 în finală pentru sibieni). La categoria copiilor născuţi în 1999, RealSport a fost la un pas de triumf, dar a fost trădată de emoţii la loviturile de departajare din finala cu Inter Petrila. Echipa deveană a fost condusă cu 2-0 la pauză, a revenit şi a egalat (2-2)  în repriza secundă, după un meci dramatic şi spectaculos, dar la penalty-uri n-a avut nervii suficient de tari şi a pierdut, scor 1-2. În finala mică, Unirea Alba Iulia, egala din grupă a campionilor de la Inter Petrila, a dispus cu 6-2 de CFR Simeria.

Premii pentru toţi participanţii
Toate echipele au primit din partea organizatorilor diplome de participare, iar formaţiile clasate pe primele locuri au obţinut în plus cupe, medalii şi materiale sportive. S-au acordat şi premii individuale, pentru cel mai bun portar şi cel mai tehnic jucător la fiecare categorie de vârstă. Rezultatele de la categoriile copiilor născuţi în 2000 şi 2001 le vom prezenta în pagina sport de mâine.

One thought on “Emoţii şi show la „Cupa Crăciunului”

  • bihoru ii cea mai buna echpa pt ca o batut tot mai baieti. si sa stiti ca va face ravagii anu asta

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura