Emoţii pentru Mia Albescu

03-Mia-250x200Maximilian Gânju

Directorul Casei de Cultură Petroşani, Maria Albescu (foto), rămâne sub arest la domiciliu cel puţin până în data de 9 noiembrie, dat fiind faptul că judecarea contestaţiilor, atât a intermediarului cât şi a procurorilor a fost amânată, ieri.

Astfel, Maria Albescu şi intermediarul vor afla abia peste patru zile dacă li se schimbă măsurile preventive. Ieri, amânarea judecării contestaţiilor s-a decis după ce magistratul Ciprian Alexandru Ghiţă a făcut o solicitare de abţinere, cerere admisă de superiori. Astfel, dosarul urmează să fie repartizat aleatoriu, conform Regulamentului de Ordine Interioară, unui alt magistrat de la Curtea de Apel Bucureşti.
Mia Albescu este cercetată sub măsura preventivă a arestului la domiciliu iar capul „afacerii”, Marius Valentin Ilaş, este după gratii, fiind cercetat în stare de arest preventiv. Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi fapte de corupţie, iar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au cerut ca Maria Albescu, director al Casei de Cultură din Petroşani şi manager al unui liceu privat, să fie arestată preventiv. Au obţinut această măsură doar pentru Valentin Marius Ilaş, cel care se lăuda peste tot cu „trecerea” sa pe lângă unii funcţionari din Ministerul Educaţiei, dar şi pe lângă angajaţii de la Evidenţa Populaţiei Petroşani ori poliţişti de la rutieră.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.