Elicopter SMURD pentru judeţul Hunedoara

15 august 2011 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

O unitate SMURD de intervenţie rapidă, echipată cu elicopter medical, va deservi mai multe judeţe din vestul ţării, printre care şi Hunedoara. Punctul de operare aeromedical va funcţiona începând cu luna septembrie a acestui an, potrivit ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Igaş a anunţat că „un elicopter aflat în prezent în dotarea MAI va fi pus la dispoziţie imediat ce Guvernul va putea emite ordonanţe, la începutul lunii septembrie, când începe sesiunea parlamentară”. Noua bază SMURD a fost construită pe aeroportul din Arad şi va deservi judeţelor din vestul ţării, respectiv Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Bihor.
Elicopterul va fi dotat conform standardelor europene pentru aceste tipuri de intervenţii, iar autorităţile estimează că astfel, timpul de intervenţie la un accident va fi redus de la 60-90 de minute, la 20-30 de minute. În prezent, în România, există puncte de intervenţie SMURD, dotate cu elicoptere doar la Bucureşti, Iaşi şi Târgu-Mureş. (C. Ghenea)

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nik. spune:

    FELICITARI SI MULTA BAFTA.

  2. pilotul spune:

    …aşa se va face şi regionalizarea!!!!Nu mor de dragul lu Moloz,dar dacă o să fie conducerea la Timişoara sau Arad,iar vom fi roata de rezervă……s-ar fi redus timpul co 50%,dacă modulul echipat cu unitate aeriană ar fi fost la Deva!
    Nenorocoşii de pe DN 7,drumul ,,morţii,, pe distanţa Deva–Sibiu, ar beneficia de un astfel de serviciu cu unitate aeriană!!!… în plus ,avem personal calificat în Deva!!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cimentiştii s-au distrat „beton” de ziua lor

La Baza de Agrement de la Şoimuş, s-a sărbătorit, ieri, Ziua Cimentistului, o manifestare deja tradiţională, aflată la a XVIII-a...

Imposibila întoarcere în leagăn… (I)

Atentatele din Norvegia, revoltele din Marea Britanie, aşa-numita criză a datoriilor care afectează din ce în ce mai multe ţări...

Bulina neagră 15.08.2011

Cristian Ionică, directorul general Apa Serv Valea Jiului

Închide