Elevii din Vărmaga au cerut ajutorul şefului Consiliului Judeţean ca să poată ajunge la şcoală

Adriana Năstase
Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Hune­doa­ra, Laurenţiu Nistor, şi administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, au primit la sediul instituţiei un grup de cetăţeni din satul Văr­maga, comuna Certeju de Sus, care solicită sprijin pentru asigurarea transportului elevilor din sat la unităţile de învăţământ din centrul de comună şi din municipiul Deva.

Legea a anulat ordonanţa
La sfârşitul anului 2013, traseele judeţene au fost atribuite operatorilor de transport în urma lici­taţiei organizată prin platforma electronică a Agen­ţiei pentru Agenda Digitală a României – Centrul Naţional de management al Societăţii Informa­ţio­nale – Serviciul de atribuire electronică în trans­por­turi, iar licenţele de traseu au fost eliberate de către Autoritatea Rutieră Română – Agenţia Te­ri­torială ARR Hunedoara. Contractele care au intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2014 au avut o vala­bilitate iniţială până la data de 30.06.2019.
În conformitate cu prevederile OUG 51/ 25.06.2019, valabilitatea programelor de trans­port judeţean a fost prelungită până la data de 30 iunie 2023. Prin Legea nr. 34/31.03.2020, OUG 51/2019 a fost respinsă. La data de 14 mai 2020, Guvernul României a adoptat OUG 70/2020 care prevede că transportul rutier judeţean de persoane prin curse regulate se desfăşoară în baza pro­gramelor aflate în vigoare, până la data de 31 decembrie 2021.

Soluţii pentru revenirea la normalitate
Preşedintele Laurenţiu Nistor i-a asigurat pe localnicii din Vărmaga că administraţia judeţeană va depune toate eforturile necesare pentru ca, în conformitate cu legislaţia în vigoare, transportul elevilor să fie reluat în cel mai scurt timp. În acest sens, a solicitat structurilor de resort din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara să demareze în regim de urgenţă procedurile pentru ca mijloacele de transport în comun să revină pe traseul Vărmaga-Deva.
„Este obligaţia noastră morală să nu lăsăm aceşti copii fără transport. Trecem printr-o pe­rioadă dificilă, în care copiii au fost nevoiţi să înveţe de acasă, şcolile fiind închise din cauza pan­demiei. Acum, când cursurile s-au reluat în forma lor clasică, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru ne asigura că elevii au acces la educaţie, aşa cum este firesc”, a declarat preşe­dintele Laurenţiu Nistor.
„Modificările legislative succesive au creat un climat de neîncredere în rândul operatorilor care şi-aşa au fost afectaţi de pandemie prin reducerea drastică a numărului de călători. În acest context, nu putem aştepta din altă parte rezolvarea problemei, trebuie să ne implicăm şi vom face în aşa fel încât să depăşim această situaţie”, a declarat şi Costel Avram, administratorul public al judeţului.
Menţionăm că, începând cu acest an, Consiliul Judeţean Hunedoara va organiza licitaţia pentru atribuirea traseelor judeţene.

One thought on “Elevii din Vărmaga au cerut ajutorul şefului Consiliului Judeţean ca să poată ajunge la şcoală

  • 10 februarie 2021 la 23:22
    Permalink

    Pai s-au dus la Consiliu pt ca primarul Cimpean din Certej nu e in stare sa rezolve aceasta problema. E un mincinos ordinar si o sluga de-a mafiotului Stanca sef de la DevaGold.Proasta e lumea care il tot alege pe acest Cimpean, care sa dovedit de-a lungul a 4 mandate ca e un slab gospodar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare