Comunitate

Elevii din Mărtineşti au primit ghiozdane cu rechizite

Magdalena Şerban

În timp ce unele şcoli din judeţ încă nu au asigurat lemnul pentru foc, la altele s-au impus lucrări de modernizare, astfel încât să poată să-şi menţină activitatea, la Mărtineşti, instituţia de învăţământ a fost considerată una etalon. Noul an şcolar a început cu dreptul.

Întorşi în ţară din Spania şi Italia
„Avem o singură şcoală la nivel de comună, adică cea primară din satul principal. Tot aici funcţionează şi o grădiniţă. În total, sunt 48 de copii (24 preşcolari şi 24 şcolari), numărul fiind în creştere faţă de anul trecut. Mai exact, cu şase mai mult la grădiniţă. E interesant, deoarece o fetiţă e venită nu demult din Spania, unde a fost cu mama ei. Numai în luna august s-au înregistrat, la nivel local, trei persoane care din diferite motive au revenit în România (două din Spania şi una din Italia). Probabil că noile condiţii de salarizare de la noi le-a determinat să se întoarcă lângă cei dragi sufletului. Chiar discutam cu cineva şi la un prim calcul, dacă iei în considerare plata chiriei, a utilităţilor, banii necesari pentru traiul zilnic, nu se merită să mai stai pe dincolo. Dorul de părinţi, bunici, prieteni şi rude cred că nu are preţ. La fel ca şi cel legat de casa părintească sau locurile în care ai crescut şi te-ai format, ca om. Ce mai vreau să spun este că toţi cei 48 de copii au primit, în cadrul campaniei lansată de secretarul comunei, Dan Terteci, ghiozdane cu rechizite. Se cunoaşte deja că demersul a vizat cu precădere copiii din Periprava, cea mai izolată localitate a României, încurajaţi să înveţe carte, dar şi din judeţul nostru”, a arătat Adinel Botescu (foto), primarul comunei Mărtineşti.
Pe de altă parte, acesta a mai spus că lemnele de foc pentru iarnă au fost aduse, au fost tăiate şi depozitate, aşa că pregătirile s-au finalizat din timp. Există o centrală pe lemne care deserveşte cele două unităţi de învăţământ aflate în acelaşi corp de clădire. De asemenea, s-au realizat igienizări şi zugrăveli, iar cu autorizaţia de funcţionare nu e nici un fel de problemă, ba din contră, se stă chiar foarte bine şi fără notă de conformare. Există microbuz care le asigură celor din localităţile aparţinătoare drumul zilnic, dus-întors către cursuri, iar din acest an, a venit o educatoare nouă în locul celei care s-a mutat la Deva şi mai sunt şi două învăţătoare. Toate fac naveta. De altfel, şi elevii de gimnaziu şi liceu fac naveta la Orăştie şi Călan, fiindu-le decontată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura